Foto: AFP
Foto: AFP

U Hagu odluka o putniku u elitu: Ekselsior ispustio vođstvo u 92. minutu

Vreme čitanja: 1min | uto. 24.05.22. | 22:30

Prvi od dva susreta drugoligaša okončan bez pobednika (1:1)

Savladavši po dva rivala, Ekselsior i Den Hag su se plasirali u finale baraža za mesto u Erediviziji, a posle 90 minuta konkurenti za mesto u eliti na identičnim su pozicijama, s tim da više razloga za zadovoljstvo imaju gosti koji su večeras u susdijskoj nadoknadi neutralisali zaostatak pred revanš (1:1).

Efikasnom igrom, spuštenog garda Ekselsior je potvrdio da od svog stila neće odustati uprkos značaju susreta, te je ofanzivom srušio snove Rode i Heraklesa. U istom stilu domaćin je dočekao i prvi deo finalnog dvomeča, te je Maruan Azarkan uspeo da u 47. minutu drugog poluvremena donese vođstvo Ekselsioru na asistenciju Driueha. Zadovoljni minimalnom prednošću domači igrači su sako se bližio kraj utakmice sve više fokus usmeravali na defanzivu, a promenu filozofije protivnika gosti su kaznili u drugom minutu nadoknade golom Sema Stejina.

Izabrane vesti

Den Hag je golom u poslednjim trenucima susreta nastavio praksu u baražu da na svakom susretu postigne i primi gol, međutim, prvi put posle dvomeča sa Bredom i Ajndhovenom nije zabeležio pobedu te će odluku o pobedniku doneti susret zakazan za 29. maj.

HOLANDIJA 1, BARAŽ ZA POPUNU – FINALE (PRVI MEČ)

Ponedeljak

Ekselsior - ADO Den Hag 1:1 (0:0)

/Azarkan 47 - Stejin 90+2/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara