Detalj sa utakmice Trabzon - Fenerbahče (Reuters)
Detalj sa utakmice Trabzon - Fenerbahče (Reuters)

U Trabzonu besni na sankcije Saveza: Je**š vašu pravdu, dajte ostavke!

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.04.24. | 17:12

Čelna organizacija turskog fudbala će revidirati kazne, Osaji Samjuel koji je najžešće ušao u klinč sa navijačima Trabzona nije kažnjen

Poslednje dve nedelje centralna tema turskog fudbala jesu incidenti koje su izazvali navijači Trabzona u finišu derbija sa Fenerbahčeom na obali Crnog mora. Gosti su vodili sa 2:0 na poluvremenu, Trabzon izjednačio u drugom delu, ali je Miči Batšuaji u 87. pogodio i ubrto je nastao haos na terenu. Jurnuli su razgoropađeni navijači domaćina sa tribina, obreli se na travi i u masovnoj gunguli, gotovo da se nije znalo ko pije, a ko plaća.

Odjeci nemilih događaja na terenu osećali su se krajem marta, a ne jenjavaju ni početkom aprila. Oglasio se i predsednik FIFA Đani Infantino i okrakterisao događaje nedopustivim, Fenerbahče je razmatrao istupanje iz lige, sa klupskog tvitera Trabzona stizale su preteće poruke.

Izabrane vesti

Konačno, Fudbalski savez Turske je tokom današnjeg dana izrekao sankcije, koje, malo je reći, nisu zadovoljile upravu Trabzona.

Nema sumnje da ih je ražestila odluka saveza da ne sankcioniše Brajta Osajia Samjuela, momka koji se našao u žiži sukoba i podelio nekoliko pesnica ka huliganima. Ipak, treba uzeti u obzir strah i adrenalin koji se jave u trenucima kada se rulja razularenih huligana sjuri ka vama sa željom da vam naudi. Šta da radite, osim da se branite. A prema nezvaničnim informacijama, navijač na kojeg je Osaji Samjuel nasrnuo prethodno je vitlao nožem.

Kada je reč o kaznama za igrače Fenera Irfan Džan Egrinbajat i Džejden Ostervolde dobili su po jednu utakmicu suspenzije. Pomoćni trener Egemen Korkmaz jedini je sankcionisani iz redova Trabzona i on je takođe zaradio jedan meč suspenzije jer je napao fudbalera Fenerbahčea.

Trabzon je kažnjen sa šest utakmica na svom terenu bez prisustva publike, što je u najmanju ruku pravedna, možda čak i blaga sankcija, uz dodatak da je zbog ulaska navijača na teren klub kažnje sa 3.000.000 lira, što je nešto manje od 90.000 evra.

O Trabzonovom stavu prema inicijalnim sankcijama koje, prema informacijama najinformisanijeg turskog novinara Jagisa Sabunčoglua savez planira da revidira i eventualno ublaži, dovoljno govori i tvit koji se pojavio na zvaničnom profilu kluba.

"Je**š vašu pravdu. Ustanite iz fotelja i dajte ostavke!"



tagovi

TrabzonFenerbahče

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara