(@Reuters)
(@Reuters)

Fenerbahče razmatra istupanje iz lige

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.03.24. | 19:30

Malo je verovatno da će se to i dogoditi, ali konačnu odluku saznaćemo početkom aprila

Navikli smo da je turski fudbal pun kontroverzi, spornih sudijskih odluka, pritisaka, pa i incidenata, ali nešto kao što se dogodilo u nedelju uveče u Istanbulu odavno nije viđeno.

Kraj utakmice Trabzon - Fenerbahče obeležilo je utrčavanje domaćih navijača na teren i masovna tuča sa igračima i ljudima iz protivničkog tabora. Više fudbalera Fenerbahčea dobilo je udarce, među njima i kapiten srpske reprezentacije Dušan Tadić, mada je bilo i onih koji su uspeli da uzvrate huliganima. U junaka žuto-plavih izrastao je Nigerijac Brajt Osaji-Samjuel, koji je uspeo da izudara maskiranog napadača iako je ovaj, po navodima turskih medija, u ruci imao nož.

Izabrane vesti

U izveštaju policije objavljenom tokom dana navedeno je da je uhapšeno 12 osoba, ali se očekuje da kako istraga bude odmicala taj broj bude veći. U međuvremenu se oglasio i predsednik FIFA, Đani Infantino, koji je osudio ponašanje huligana i incidente nazvao neprihvatljivim.

Saopštenje za javnost u ponedeljak predveče izdao je i Fenerbahče, koji je zakazao vanrednu sednicu skupštine kluba i najavio da će na njoj biti razmatrano istupanje iz Superlige. Sastanak najvećeg klupskog tela planiran je za 2. april.

Ipak, malo je verovatno poverovati da će Fenerbahče zaista doneti odluku o istupanju iz lige, posebno u trenutku kada se vodi neizvesna borba za titulu sa Galatasarajem. Nakon sinoćnje pobede sa 3:2, Fener je ponovo na dva boda zaostatka za braniocem trofeja i velikim gradskim rivalom. Mnogo većim nego što je Trabzon, a opet, ne pamti se kada se poslednji put ovako nešto dogodilo u susretima dva najveća turska kluba.



tagovi

FenerbahčeTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara