©Shutterstock
©Shutterstock

Udar na Ligu šampiona: Udružili se korona i povrede, Tadić čeka test u Danskoj

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 12:51

Komplikacije u elitnom takmičenju

Liga šampiona od početka ove sezone nije bila na težem "zdravstvenom udaru", pa se klubovi suočavaju sa velikim problemima uoči priprema za mečeve trećeg kola. Najteže je Ajaksu i Dinamo Kijevu koji imaju dvocifreni broj zaraženih u svojim redovima, ali još uvek nema zvaničnih naznaka da bi odigravanje utakmica moglo da bude ugroženo.

Katalonski mediji najavljuju da bi to moglo da se dogodi upravo u orkšaju između Barselone i Dinama. Gosti su na Nou Kamp stigli bez 13 igrača, od čega osam zbog pozitivnog nalaza na virus korona, troje povređenih i jednog suspendovanog igrača. Kijevljani su timu priključili šestoricu mladih igrača, ali će danas ponovo biti testirani. Ukoliko još jedan igrač sa A liste bude pozitivan meč će najverovatnije biti odložen. To ne bi trebalo da bude slučaj, s obzirom da su svi koji su se ukrcali na avion za Barselonu bili negativni, ali uvek postoji rizik da se bolest kasnije razvije.

Izabrane vesti

Pozitivni na korona virus bili su Georgi Citaišvili, Denis Garmaš, Mikel Delund, Aleksander Karavajev, Tudor Baluca i Mikola Šaparenko, dok su Buskan, Mikolenko i Bojkan već u karantinu zbog prethodnih pozitivnih nalaza.

Najveće nejasnoće izazvala je siutuacija sa Ajaksom, koji je juče imao 11 slučajeva, ali se ispostavilo da je među Kopljanicima bilo i "lažno pozitivnih", među kojima je i Dušan Tadić, koji je već preležao virus i ima antitela, tako da je zajedno sa golmano Andreom Onanom i vezistom Rajanom Gravenberhom otputovao u Dansku. Konačnu dozvolu za odigravanje meča sa Midtijilandom dobiće ukoliko današnji testovi pokažu negativan rezultat.

Bajern zbog virusa korona na večerašnjem okršaju protiv Salcburga neće moći da računa na stamenog štopera Niklas Zulea, koji je u izolaciji posle pozitivnog nalaza. On je drugi igrač Bajerna posle Serža Gnabrija koji je zaražen virusom. Brzonogo krilo bavarskog kluba je propustilo meč sa Atletiko Madrdom na otvaranju elitnog takmičenja i u međuvremenu se oporavio.

Zinedin Zidan iz istog razloga ne računa na Edera Militaa u večerašnjem derbiju sa Interom, što mu je samo dodatno povećala glavobolju jer zbog povreda već ne računa na Danija Karvahala, Alvra Odiozolu i Naća.

U PARIZU NEMA KORONE, ALI POVREDE PREZNOJAVAJU TUHELA

Pari Sen Žermen nema problema sa virusom korona, ali ogromne komplikacije Tomasu Tuhelu u pripremi meča sa Lajpcigom prave brojne povrede igrača. Kilijan Mbape se pridružio Nejmaru, Ikardiju, Veratiju i Draksleru na spisku igrača koji nisu otputovali put Nemačke na sutrašnji okršaj sa Lajpcigom.

Mbape još od prvenstvenog meča sa Nantom prošle subote ima tegobe sa zadnjom ložom, pa je odlučeno da bude lišen obaveza za ovu utakmicu. Verati i Draksler su već završili sa fudbalom za ovaj mesec, a Nejmar bi zbog povrede primicača mogao na teren tek krajem novembra. A tada se očekuje da bi nazad na teren mogao i Ikardi.


tagovi

Dušan TadićNiklas Zule

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara