Slavlje u Đironi (AFP)
Slavlje u Đironi (AFP)

Ukrajinski tenk proradio, brazilski predator kažnjavao, urugvajska lisica presudila (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 31.03.24. | 18:35

Još jedan lud meč na Montiliviju

Teško da bilo ko više vidi Đironu u šampionskoj trci (ako ju je nekad neko i video) ali će je sledeće sezone gledati u Ligi šampiona. To je neminovno…

Katalonska senzacija je u poslednje vreme malo popustila u formi, ali ne u tolikoj meri da ugrozi konačan cilj u sezoni. Iako je poražena na četiri prethodna gostovanja u Primeri, Đirona to sve nadoknađuje kod kuće. Na stadionu Montilivi je danas pao i Betis – 3:2.

Izabrane vesti

Od onog prvog poraza jesenas na svom terenu (za sada i jedinog) protiv Reala, Đirona je na Montilviju odigrala još 10 prvenstvenih mečeva i zabeležila osam pobeda i dva remija! Strašan bilans i za mnogo jače timove… U toj seriji su padali Valensija, Atletiko, Sevilja, Osasuna, a danas i zeleno-beli iz Sevilje u vatrometu golova.

Betis je jedan od četiri kluba koji Đirona nikada do danas nije savladala u Primeri i sa njim je imala najgori skor: Dva remija i pet poraza. Ni Đironin trener Mičel u dosadašnjoj karijeri nije znao za pobedu nad Betisom vodeći razne timove. Danas je probijena i ta barijera.

Mnogo puta ove sezone je Đirona igrala lude utakmice i pobeđivala. Tako je bilo i danas protiv Betisa pošto je pobedu osigurao urugvajski veteran Kristijan Stuani u drugom minutu nadoknade.

Artjom Dovbik je opet proradio. Ukrajinski centarfor je bio otkrovenje prvog dela sezone, ali je u poslednje vreme malo stao sa golovima. Poslednji gol je dao pre dva i po meseca protiv Sevilje… Nedavno je bio heroj ukrajinske reprezentacije u plej-of pobedi nad Bosnom i Hercegovinom i nacionalni tim mu je probudio golgeterski nerv. Na ruku mu je išla i forma Betisa koji je u Kataloniju došao sa tri uzastopna poraza i danas je četvrtim ušao u najgoru seriju rezultata u poslednjih 10 godina.

Iako je Betis agresivnije otvorio meč i bio nešto bolji u prvih pola sata, Dovbik je okrenuo utakmicu u drugom smeru. Posle njegovog šuta glavom je Rijad igrao rukom i skrivio penal koji je Dovbik pretvorio u vođstvo. I taman kada je izgledalo da će domaći otići na poluvreme sa vođstvo, David Lopez je poklonio gostima izjednačenje.

Kao zadnji igrač je napravio kardinalnu grešku, poklonio loptu u noge Vilijanu Žozeu, a spretni Brazilac poput snajpera naciljao i lobovao istrčalog golmana Gazanigu.

Betis je nešto bolje otvorio i drugi deo igre, a taman kada je Pelegrini napravio izmene i ulascima Fekira i Avile pokazao nameru da još jače napadne, primio je gol. Opet Dovbik. Sjajno se otvorio, sačekao pas Portua i rutinski prevario golmana u zicer poziciji. Izjednačio se na čeli listre strelaca u Primeri sa Budimirom i Belingemom. Računajući i pet asistencija, igrač je koji je direktno učestvovao u najvećem broju pogodaka u ligi. Strašna sezona mladog Ukrajinca...

Ali, opet mu je za desetak minuta odgovorio Vilijan Žoze! I opet je katastrofalno pogrešio David Lopez. Brazilac je dobio poklon na petercu i izjednačio. Igra najbolju sezonu od dolaska u Betis pre tri godine…

Domaći trener Mičel je napravio trostruku izmenu desetak minuta pre kraja i pogodio. Jedan od rezervista je bio urugvajski veteran Kristijan Stuani (37). Lukavi napadač je u nadokandi vremena za dlaku izbegao ofsajd zamku i sačekao na petercu centaršut sa levog krila koji je propustio Dovbik. Rui Silva mu je čak odbranio prvi šut ali se lopta odbila Urugvajcu koji ju je uz dosta sreće poslao u mrežu.

Đironi je ovo treća pobeda ove sezone ostvarena u nadoknadi vremena (Selta i Atletiko), a još dve je ostavrila golovima u 88. minutu. Neverovatan tim. I gotovo izvesno, budući učesnik lige šampiona jer Bilbau beži devet bodova. Što se Betisa tiče, Evropa je sve dalje…

PRIMERA – 30. KOLO

Petak

Kadiz - Granada 1:0 (0:0)

/Navaro 51/

Subota

Hetafe - Sevilja 0:1 (0:1)

/S. Ramos 5/

Almerija - Osasuna 0:3 (0:2)

/Arnaiz 2, Budimir 9, Munjoz 61/

Valensija - Majorka 0:0

Barselona - Las Palmas 1:0 (0:0)

/Rafinja 60/

Nedelja

Selta - Rajo Valjekano 0:0

Đirona - Betis 3:2 (1:1)

/Dovbik 36, 65, Stuani 90+2 - Vilijan Žoze 45+4, 76/

18.30: (3,45) Alaves (2,95) Real Sosijedad (2,45)

21.00: (1,60) Real Madrid (3,90) Atletik Bilbao (5,80)

Ponedeljak

21.00: (3,20) Viljareal (3,60) Atletiko Madrid (2,30)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Vilijan ŽozeArtjom DovbikKristijan Stuani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara