Uroš Sremčević (©MN Press)
Uroš Sremčević (©MN Press)

Uroš Sremčević za pobednički start Orlića u Bugarskoj

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.11.23. | 13:30

Napadač Mladosti iz Lučana doneo pobedu omladinskoj selekciji Srbije nad Andorom - 1:0

Omladinska selekcija Srbije, na čijoj klupi sedi Radovan Krivokapić, uspešno je otvorila kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Severnoj Irskoj narednog leta (15-28. jula 2024). Orlići su u prvom meču prve faze kvalifikacija savladali Andoru sa 1:0 (1:0).

Jedini gol u meču postigao je napadač lučanske Mladosti, Uroš Sremčević u 15. minutu, a na asistenciju levog beka Vojvodine Stefana Bukinca.

Izabrane vesti

Narednu utakmicu reprezentativci Srbije do 19 godina igraće u subotu od 14.30 u Varni protiv domaćina turnira, Bugarske, a potom ih u utorak u istom terminu čeka duel sa Škotskom.

Za prolaz u drugu fazu, odnosno elitnu grupu kvalifikacija, srpskim fudbalerima potrebno je da se nađu na jednom od prva dva mesta svoje grupe ili da budu najbolja trećeplasirana selekcija prve faze. Potom će 28 selekcija biti podeljeno u sedam grupa, a na Evropsko prvenstvo u Severnoj Irskoj plasiraće se samo prvoplasirani timovi.

Dosad je poznato već devet reprezentacija koje će igrati u drugoj fazi, a to su: Portugalija, Norveška, Nemačka, Češka, Rumunija, Austrija, Letonija, Crna Gora i Makedonija. Nadamo se da će na žrebu u decembru biti i ime Srbije.

SRBIJA: Lijeskić, Nedeljković, Simić, Vukičević, Bukinac, Mladenović, Stanković, Mirčetić (81. Vasiljević), Šljivić (90+1. A. Petrović), Milošević, Sremčević (68. Mijatović).


tagovi

Uroš Sremčevićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara