Strelac pobedonosnog pogotka Džoš Koburn (©Reuters)
Strelac pobedonosnog pogotka Džoš Koburn (©Reuters)

Vajlderova lekcija Konteu, Midlsbro posle Junajteda izbacio i Totenhem iz FA Kupa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 01.03.22. | 23:18

Sastav sa Riversajda piše bajku u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu

Fudbaleri Midlsbroa su hit FA kupa ove sezone! Posle Mančester junajteda koji su eliminisali nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, u osmini finala bili su bolji i od Totenhema. Bili su ravnopravan rival četi Antonija Kontea tokom regularnih 90 minuta, a onda su u dodatnih 30 preuzeli konce igre i zasluženo došli do velikog trijumfa - 1:0.

Čeka se reakcija italijanskog stručnjaka. Posle poraza od Barnlija u Premijer ligi je najavljivao otkaz. Ostao je na klupi, ali eliminacija iz jedinog takmičenja u kojem je bilo iole realno da se osvoji trofej mogla bi da ga natera da povuče dramatičan potez. Nema Totenhem opravdanje, izašao je na teren u prilično jakoj postavi, sa Kejnom, Sonom, Hejbjergom, Viksom, Dajkerom, skupocenim Kristijanom Romerom od prvog minuta i pao na stadionu drugoligaša.

Izabrane vesti

Vodila se velika borba na Riversajdu. Ravnopravna. Što ne bi trebalo da bude tako s obzirom da Sparsi ciljaju plasman u Ligu šampiona i minulog vikenda su razbili Lids 4:0 u Premijer ligi, dok je Midlsbro posle poraza od Barnslija (2:3) u Čempionšipu sve dalje od mesta u plej-ofu za plasman u najviši rang. Ipak, iskusni Kris Vajlder je sjajno pripremio ekipu, dok je Totenhem prečesto delovao indisponirano, bezidejno. Kako je utakmica odmicala tako je tim iz drugog ranga preuzimao konce igre, jer su Konteovi izabranici ostajali bez snage.

Daleko od toga da nije bilo prilika, ali je realizacija oba tima bila na katastrofalnom nivou. Mnogo toga oslikalo se i kroz slobodnjak Harija Kejna iz 50. minuta. Okliznuo se pri šutu, pa je pao i loptu poslao po zemlji u živi zid. Umalo otvorio kontru rivalu.


Postigao je pogodak u 60. minutu napadač Pevaca, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. U samom finišu, u jeku napada domaće ekipe stvorila se iznenada prilika za Sona - idealna. Konačno smislena akcija Sparsa, vrlo dobar centaršut sa desne strane, napadač iz Južne Koreje je ostao sam u kaznenom prostoru rivala, ostalo mu je samo da se pokloni i reši pitanje pobednika. Poslao je loptu pravo u golmana Midlsbroa Džoa Lamlija.

Otišlo se u produžetke. A tu je mahom igrao jedan tim. Tačnije do 107. minuta, kada je Džon Koburn zakucao loptu u mrežu nemoćnog Iga Ljorisa. Domaćin je poveo, onda je Totenhem uložio i poslednji atom snage u pokušaju da makar izbori penale, imao priliku preko Erika Dajera i to veliku, ali je Lamli sjajno intervenisao. Vajlder je povukao sve linije tima na sopstvenu polovinu, strpljivo se branio i eventualno čekao priliku da u kontri matira rivala. Imao je priliku u poslednjim minutima ali je lopta pobegla Koburnu posle centaršuta sa leve strane. Čekao se poslednji sudijski zvižduk na Riversajdu, kada se začuo - usledilo je veliko slavlje.

ENGLESKA, FA KUP - OSMINA FINALA

Utorak

Piterboro - Mančester Siti 0:2 (0:0)

/Marez 60, Griliš 66/

Kristal Palas - Stouk 2:1 (0:0)

/Kujate 53, Ridevald 82 - Timon 58/

Midlzbro - Totenhem 0:0 /1:0 posle produžetaka/

/Koburn 107/

Sreda

20.15: (9,00) Luton (4,90) Čelsi (1,40)

20.30: (2,45) Sautempton (3,40) Vest Hem (3,40)

21.15: (1,20) Liverpul (8,00) Norič (14,0)

Četvrtak

21.15: (1,15) Everton (9,00) Borham Vud (22,0)

Ponedeljak

20.30: (2,10) Notingem Forest (3,50) Hadersfild (3,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

FA kupTotenhemMidlzbroAntonio KonteHari KejnHjong-Min SonKris Vajlder

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara