Vanja Milinković Savić (©Reuters)
Vanja Milinković Savić (©Reuters)

Vanja spustio roletnu i sprečio Jovića da se proslavi, majstorija Mirančuka za prvo slavlje Torina u Firenci još od 2008.

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 22:45

Srpski golman najbolji akter susreta na stadionu Artemio Franki, ulazak Alekse Terzića uneo živost u napad Viole

Torino slavi prvi ligaški trijumf u 2023. godini, kao i pobedu u Firenci posle više od 14 godina!

Čekali su, čekali, čekali u Torinu strpljivo da Fiorentina konačno padne i uspela je ekipa Ivana Jurića u toj nameri večeras zahvaljujući majstoriji Alekseja Mirančuka!

Izabrane vesti

Zvižduci na stadionu Artemio Franki, mestu sa kog se Granata nije kući vratila ovenčana pobedom, dovoljno ukazuju koliko je veliko nezadovoljstvo u Toskani posle novog šamara. Navijači traže krivca za slabe rezultate i već neko vreme ga vide u liku Vinćenca Italijana. Dobar deo zvižduka i uvreda koje su mogle da se začuju sa tribina polupraznog stadiona bile su upućene sadašnjem šefu struke koji polako gubi tlo pod nogama i Fiorentinu gura ka sredini tabele. Samo jedan trijumf u poslednjih pet kola govori dovoljno u prilog tome koliko je Viola pala i da joj je pod hitno potrebno osveženje. Malo na klupi, malo u svlačionici.

Svaka čast Mirančuku na perfektno izvedenom udarcu kod gola u 33. minutu kojim je na kraju obezbedio trijumf Bikovima, ali heroj večerašnje pobede definitivno je Vanja Milinković Savić! Srpski golman zadržao je formu sa Mundijala u Kataru gde je bio možda i jedina svetla tačka našeg tima. Spustio je roletnu u Firenci i sprečio domaćina da se vrati u život i eventualno preokrene rezutlat. To je učinio sa dve prvoklasne intervencije. Udarac Kristijana Kuamea nakon pola časa fudbala bio je gotovo neodbranjiv. Visoki napadač Ljubičastih primio loptu u srcu šesnaesterca i šutirao oštro u levi ugao, na šta je Vanja reagovao instiktivno da spreči siguran pogodak!

Ubrzo nakon te intervencije na drugoj strani terena Mirančuk je savršeno plasirao loptu iza leđa Teraćana i najavio veliku pobedu koju je definitivno krunisao odlični srpski golman.

Odbranu utakmice Vanja je imao na otvaranju nadoknade kada je sprečio Luku Jovića da se proslavi i donese gotovo siguran bod Fiorentini! Našao se Jović u odličnoj poziciji za šut posle asistencije Alekse Terzića i pokušao je, ali je VMS ponovo bio na visini zadatka. Ovom odbranom Vanja je definitivno ugasio i poslednju nadu domaćina da može bar do remija.

Jedini srpski igrač iz domaćeg sastava koji je počeo susret bio je Nikola Milenković koji je standardno odradio solidan posao. Ipak, Fiorentina je prodisala kada su na teren kročili Terzić i Jović. Išao je Italijano na sve ili ništa, kockao se dosta ofanzivnim promenama, odlučio da gurne mladog beka u vatru i uvede ga već na poluvremenu umesto Kristijana Biragija, što mu se umalo isplatilo. Nekadašnji bek Crvene zvezde uneo je živost po levom boku i bio konstantna pretnja po direktne čuvare, a njegovi centaršutevi su stalno unosili nemir u odbrambene redove Torina. Iz njegovih ubačaja Jović je imao dva šuta i stalno se nešto dešavalo. Mogao je nekadašnji centarfor Reala do gola večeras koji bi mu mnogo značio na polju samopouzdanja, pogotovo u danima kada sa Apenina stižu oprečne informacije o njegovoj budućnosti u Firenci. Ali, lopta nije htela u gol. Tačnije, Vanja to nije dozvolio u verovatno najboljoj šansi na utakmici za domaćina...

Italijanova pozicija definitivno je ugrožena posle još jednog nepovoljnog rezultata. Sada ostaje da se vidi da li će prvi čovek kluba Roko Komiso da reaguje eventualnom promenom na klupi ili će čekati leto.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leče 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)

/Mirančuk 33/

Nedelja

12.30: (3,50) Sampdorija (3,25) Udineze (2,30)

15.00: (2,20) Monca (3,40) Sasuolo (3,30)

18.00: (5,00) Specija (3,50) Roma (1,85)

20.45: (2,30) Juventus (3,35) Atalanta (3,40)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Bolonja (3,40) Kremoneze (4,10)

20.45: (1,30) Inter (6,00) Empoli (11,0)

Utorak

20.45: (3,30) Lacio (3,35) Milan (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Luka JovićVanja Milinković SavićAleksa TerzićFjorentinaTorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara