Vazura: Ako struka kaže - dovešćemo pojačanja! Odlasci? Očekujem zanimljive ponude u finišu...

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.08.18. | 09:45

“Ima tu igrača koje smo spremni da prodamo, za neke nismo spremni, ali videćemo od ponuda”

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Danske)

Zoran Mirković ima sliku kako bi Partizan trebalo da izgleda na terenu i konkretne taktičke zamisli želi da implementira što pre, s tim da bi Parni valjak do kraja prelaznog roka mogao da doživi određene promene u sastavu.

Izabrane vesti

To će sve, kako tvrdi generalni direktor Miloš Vazura, zavisiti od želja stručnog štaba, ali i određenih ponuda koje budu stizale u klupske prostorije u Humskoj 1. Vazura je pred odlazak ekipe u Dansku na noge Nordsjiladu (četvrtak, 19.45) sa novinarima razgovarao o mogućim promenama u timu, finansijskom aspektu poslovanja kluba, ali i novcu kojim bi Partizan mogao da raspolaže od ulaska u grupnu fazu Lige Evrope, ali i u slučaju eliminacije, kao i o samom susretu na početku trećeg kola kvalifikacija...
"Ne zavisi Partizan od naredne dve ili četiri utakmice. Ako budemo igrali Ligu Evrope, to već menja neki naš finansijski plan. Ako budemo u grupnoj fazi, postoji jedan scenario, ako ne budemo igrali, čeka nas drugi scenario. Verovatno, ako ne budemo igrali Ligu Evrope, znaćemo kako ćemo da se finansiramo. Ne menja to sad poslovanje Partizana, ali olakšava mnogo posao. Liga Evrope je sigurno šestomesečni budžet Partizana i do sledećeg prelaznog roka bismo lagano mogli da prođemo ove mesece što dolaze. Naravno da bih voleo da igramo Ligu Evrope, jer ona ne samo da donosi novac, već i bolju prodaju igrača", jasan je Vazura.

Upitan da prokomentariše koliko bi novca doneo ulazak u plej-of kvalifikacija za Ligu Evrope, Vazura je odgovorio:
"Pravo da vam kažem, mislim da niko ne zna preciznu cifru, pošto UEFA uplaćuje posle kazni kada se skupe... Ne možemo da znamo dok ne dobijemo novac. Kada se ispadne iz plej-ofa, dobija se 300.000 evra, a kada se prođe plej-of dobija se 2.900.000 evra, plus ovo dosad. Ako se uđe u Ligu Evrope, samim ulaskom se zarađuje oko 4.000.000 evra".

Jedno od bitnijih pitanja nakon dolaska Zorana Mirkovića glasi - hoće li u Partizanu biti novih pojačanja?
"Oni mogu da kažu ako im nešto treba. Mislim da je sportski direktor pričao sa šefom i sa strukom na tu temu. Što se tiče uprave, mi smo otvoreni za dovođenje još igrača, ako struka misli da treba. Ako smatraju da mogu da ih uklope u narednih 15 dana, koliko još traje prelazni rok...", ostao je nedorečen Vazura.

Kako bi moglo da bude dolazaka, tako je realno da do kraja prelaznog roka bude i odlazaka iz Humske 1.
"U Partizanu, inače, sve radimo u dogovoru sa strukom, prodaju i dovođenje igrača. Neće biti nikakvih iznenađenja do kraja prelaznog roka. Upućeni smo u sve probleme, ali ja nisam upućen u to da dovodimo još nekog. Ne znači da nećemo. Odlasci? To je živa stvar... Očekujem da za sedam dana, kada prelazni rok ulazi u finiš, bude zanimljivih ponuda. Ima tu igrača koje smo spremni da prodamo, za neke nismo spremni, ali videćemo od ponuda. Ima interesovanja za sve igrače, znamo koji će skauti doći u Dansku da gledaju naše igrače. Oni su uvek na ceni".

Malo je bilo priče i o samoj utakmici protiv Nordsjilanda.
"Teška utakmica nas čeka u Danskoj. Nadam se da ćemo se vratiti kući s pozitivnim rezultatom. Imamo novog trenera, očekujemo bolju igru Partizana. Nadam se da će uspeti ova šok terapija. Ne potcenjujemo protivnika, znamo da se radi o vrlo organizovanoj ekipi, koja igra dobar fudbal. To je dobar evropski tim. Za Partizan je jako bitno da prođe dalje. I finansijski i u svakom drugom pogledu".

Mada je Bešikštaš sam po sebi izuzetno težak rival u plej-ofu, Vazura je siguran da je Partizan mogao da dobije još težek protivnika na poslednjem stepeniku pre grupne faze. Naravno, pod uslovom da se prođe Nordsjiland.
"Moglo je da bude teže, kako nije moglo... Sevilja je težak protivnik. Naše je da igramo fudbal. Gledajte, ako prođemo Nordsjiland, Bešiktaš će sigurno biti favorit. Ako nismo pravi, onda ne moramo da prođemo, a ja mislim da smo pravi i da možemo da igramo fudbal sa svima. Videćemo... Hajde da prvo prođemo Nordsjiland, a i da Bešiktaš prođe Lask... Daleko je Bešiktaš".

Foto: Star Sport


tagovi

Miloš Vazura

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara