(AFP)
(AFP)

Već imamo jednu od utakmica godine! Luda Đirona pojela i Moratin het-trik (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.01.24. | 23:42

Prvi put u istoriji je pao Ateltiko, i dalje su uz rame Real Madridu

Nije Đirona prolazna letnja senzacija kojoj se posrećilo nekoliko dobrih rezultata do prvih jesenjih kiša već fantastičan tim koji u Španiji može da igra i pobedi svakoga. Jedini poraz u sezoni je zabeležila protiv Reala, pobedila je Barselonu u gostima, a večeras u spektakularnoj partiji i trećeg španskog velikana Atletiko – 4:3!

Ni het-trik fenomenalnog Alvara Morate, ni maestralna partija Rodriga De Pola, ni sjajni Jan Oblak na golu nisu uspeli da spasu tim Čola Simeonea kapitulacije u Kataloniji. I verovatnog ispadanja iz trke za titulu. Gde definitivno treba da računamo Đironu koliko god je to i dalje nekima nezamislivo. Ovaj Mičelov tim ima obrise onog Ranijerijevog Lestera i tačno na polovini sezone rame uz rame deli prvu poziciju sa Realom kao najefikasniji tim Primere. Večerašnja partija posebno imponuje jer se poslednjih dana klub bori sa pritiscima sa svih strana Evrope od raznih velikana koji bi da očerupaju Đironin tim i odvedu joj dragulje Garsiju, Savija, Dovbika, Gutijereza… Gomila donedavnih anonimusa je sada hit evropskog fudbala i piše istoriju.

Izabrane vesti

Kakav god da je defanzivni plan imao Čolo, večeras mu se raspao čim je zakoračio na teren. Dovbik je posle 30 sekundi igre pogodio stativu, a već u drugom minutu je Oblak kapitulirao. Đironino dete Valeri Fernandez se sjajno ubacio iz drugog plana i namirisao slobodan prostor na levom krilu. Opazio ga je Pablo Tore i prelepim pasom ga lansirao pred gol. Valeri je majstorski prevario Vitsela i pogodio suprotan ugao za početak spektakularne fudbalske noći na Montilviju.

Ali, bila je ovo i noć Alvara Morate koji je na leđima nosio nesnađeni Atletiko. Prvi put je nerv nemilosrdnog golgetera pokazao u 14. minutu. De Polovu dugu loptu mu je Grizman spustio glavom u kazneni prostor, a Španac je u prijemu gurnuo u for i šansu. Iako je otišao ukoso i iako mu je Blind bio na leđima, majstorski je pogodio suprotan ugao.

Golovi nisu promenili sliku na terenu, Đirona je bila bolja, agresivnija i konkretnija. Pa je opet zasluženo povela posle 26 minuta igre. Koke je napravio neoprostivu grešku ispred svog šesnaesterca, Oblak je skinuo zicer Martinu, ali nije ništa mogao kada je Savio natrčao na otpadak.

Đirona je nastavila da pojačava pritisak i posle vođstva. Atletiko nije imao plan kako da reaguje. Oblak je spasao još jednu sjajnu šansu Savija i izbio u korner posle kojeg je opet matiran. Dovbik je zakačio loptu samo malo, ali dovoljno da je produži gde je bio Blind i sa linije ofsajda je gurnuo u mrežu za 3:1. 

Kada god bi izgledalo da Atletiko umire pod Đironinim tempom, ukazao bi se spasilac Morata. Kao u 44. minutu. Opet je De Pol poslao dugu loptu, opet se Morata fantastično kretao i uleteo pred gol Đirone. Sačekao je, lažnjakom se rešio Garsije i opet precizno gađao u dalji ugao. Mogao je ubrzo i do het-trika u nadoknadi prvog poluvremena ali mu je gol poništen zbog ofsajda.

Što nije uspeo u prvom, jeste u drugom. Postigao je het-trik. Atletiko je mnogo agresivnije otvorio drugi deo igre, izašao visoko i uveo Đironu u probleme. Gazaniga je dva puta zaustavljao Grizmana i Ljorentea u šansama, Morata je promašio jednu ali ne i drugu u 54. minutu. Pritisak je urodio plodom.

Sjajni Rodrigo De Pol je zabeležio još jednu asistenciju nakon što je posle solo prodora sa centra igrališta, u pravom momentu proigrao Moratu. Španac je opet šutirao nepogrešivo iako mu je malo pomogao i Erik Garsija. Treći het-trik u karijeri iskusnog Španca i prvi u dresu Atletika.

Nakon novog izjednačenja i izmena na obe strane, Đirona je izgubila onaj tempo iz prvog poluvremena ali je opet stvarala bolje šanse. Oblak je sa dve sjajne intervencije spasavao Madriđane posle pokušaja Dovbika i Aleiša Garsije ali ih na kraju nije spasao.

Jedan od boljih pojedinaca u domaćem timu, Ivan Martin je krenuo napred, zabio se u kompletnu odbranu Atletika i uspeo nekako iz te gužve da šutne pravo pod prečku gde čak ni Oblak nije uspeo da reaguje osim pogledom.


Prvi put u klupskoj istoriji, Đirona je savladala Atletiko!


PRIMERA - 19. KOLO

Utorak

Hetafe - Rajo Valjekano 0:2 (0:1))

/Kameljo 45+1, 47/

Real Sosijedad - Alaves 1:1 (0:0)

/Zubimendi 90+6 - Rioha pen 76/

Valensija - Viljareal 3:1 (2:0)

/Jaremčuk 4, Pepelu pen 27, pen 57 - Moreno 73/

Sreda

Granada - Kadiz 2:0 (1:0)

/Uzuni 22, Saragosa 70/

Selta - Betis 2:1 (1:1)

/Aspas 16, Svedberg 90+6 - Ruibal 6/

Real Madrid - Majorka 1:0 (0:0)

/Ridiger 78/

Đirona - Atletiko Madrid 4:3 (3:2)

/Valeri 2, Savio 26, Blind 39, Martin 90+2 - Morata 14, 44, 54/

Četvrtak

17.00: (1,75) Osasuna (3,70) Almerija (5,40)

19.15: (3,20) Sevilja (3,45) Bilbao (2,35)

21.30: (6,00) Las Palmas (4,00) Barselona (1,57)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Alvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara