Kol Palmer (@Reuters)
Kol Palmer (@Reuters)

Veče promašaja Kola Palmera i prvi gol Midlsbroa Čelsiju još od Marka Viduke (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 09.01.24. | 23:03

Tim Majkla Kerika slavio kao domaćin u prvom meču polufinala Liga kupa - 1:0

Prva runda polufinala Liga kupa Engleske između Čelsija i Midlsbroa pripala je drugoligašu. Na svom Riversajdu tim Majkla Kerika slavio je sa 1:0 i stekao prednost uoči revanša u Londonu za dve nedelje. Da li će im to biti dovoljno teško je reći, posebno jer je Čelsi imao dosta više prilika večeras, ali se ispromašivao Kol Palmer. Već u prvom poluvremenu najbolji igrač Plavaca mogao je do het-trika, međutim, nije ovo bilo njegovo veče.

Uputili su gosti čak 17 šuteva ka golu Toma Glovera, ali nijedan precizan, dok je na drugoj strani dosta manje posla imao naš Đorđe Petrović, ali je bio nemoćan u 37. minutu kada je Hejden Henki uspeo da umakne defanzivcima Čelsija.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme obeležio je Heknijev pogodak iz brze akcije domaćeg tima posle duge lopte Danijela Barlasera. Odlično ga je pronašao Ajzea Džons, a zaboravio Kaisedo. I mladi Levi Kolvil mogao je bolje da reaguje u pokušaju da zaustavi protivničkog igrača koji ga je prvo pretrčao, pa prevario driblingom.

Prvi gol za Midlsbro protiv Čelsija još od 2006. godine kada je precizan bio Mark Viduka, ipak, ostao je u senci velikog promašaja Kola Palmera. Bilo ih je ukupno tri u prvom delu meča, ali posebno je upečatljiv onaj iz nadoknade prvog poluvremena, kada je Tom Glover nespretno ispustio loptu. Sa svega tri-četiri metara Palmer je uspeo da ju je pošalje preko gola. Prethodno mu je golman domaćeg tima fantastično odbranio šut u šansi "jedan na jedan", dok je u uvodnim minutima meča Palmer šutirao tik pored stative.



Očekivalo se da po povratku sa odmora gosti dodaju gas i krenu po izjednačenje, međutim, tim Majkla Kerika uspešno je zatvorio sve prilaze svom golu. Najbolju priliku za 1:1 imao je Rahim Sterling kada je iskosa sa leve strane gađao dalji ugao, ali neprecizno, a potom je zapretio i rezervista Armando Broja, takođe bez većih problema za Glovera.

Nije Maurisio Poketino pravio mnogo izmena na Riversajd stadionu. Samo tri, od kojih je mladi Alfi Gilhrist ušao umesto Mala Gusta tek u 90. minutu. Prethodno su Mudrik i Broja na nekih pola sata do kraja zamenili Manuekea i Fernandeza.

Za razliku od Argentinca velike kadrovske probleme tokom meča imao je nekadašnji vezista Mančester Junajteda, koji je već u prvih 20 minuta morao da menja dvojicu fudbalera zbog povreda. Nije to poremetilo domaćine. Uspeli su da stignu do gola protiv Čelsija nakon 14 sati i šest minuta međusobih okršaja, a onda i da sačuvaju prednost za nadu da bi mogli u finale protiv Liverpula ili Fulama.

Bar do revanša 23. januara sanjaće navijači Midlsbroa o novom trofeju Liga kupa, posle onog osvojenog 2004. godine - jedinog trofeja (za sada) u klupskoj istoriji.

Za razliku od njih, navijači Čelsija će nakon što su pomislili da je ekipa uhvatila zalet sa tri vezane pobede nastaviti da strepe i pitaju se šta ih čeka u malom gradskom derbiju sa Fulamom za četiri dana u premijerligaškom duelu.

ENGLESKA, LIGA KUP - POLUFINALE, PRVI MEČEVI

Utorak

Midlsbro - Čelsi 1:0 (1:0)

/Hekni 37/

Sreda

(1.42) Liverpul (4.60) Fulam (7.50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČelsiMidlzbroLiga kupKol Palmer

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara