Andre-Pjer Žinjak i Karlos Vela (©Reuters)
Andre-Pjer Žinjak i Karlos Vela (©Reuters)

Vela protiv Žinjaka u finalu Konkakaf Lige šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.12.20. | 06:45

Meksikanac srušio Ameriku, Žinjak sa kreča kažnjavao Olimpiju

U finalu Konkakaf Lige šampiona sastaće se Tigres i Los Anđeles. Sastav iz Meksika je u prvom polufinalnom duelu potpuno opravdao ulogu favorit protiv Olimpije iz Hondurasa, pa je predvođen Andre-Pjer Žinjakom došao do ubedljivog trijumfa i boriće se za trofej (3:0).

Ključni momenat na utakmici dogodio se u samom finišu prvog poluvremena, Flores je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija je pokazao na belu tačku, a potom vezistu Olimpije počastio crvenim kartonom. Žinjak je stavio loptu na kreč i preciznim udarcem u donji levi ugao zatresao mrežu rivala - 1:0. Tigres nije mogao da poželi bolji trenutak za postizanje vodećeg gola.

Izabrane vesti

Po povratku sa odmora se dominacija Tigresa samo nastavila, nisu spuštali nogu sa papučice za gas, Žinjak je pretio iz svih pozicija. U 55. minutu su gosti ponovo igrali rukom u svom kaznenom prostoru, Žinjak je stavio loptu na kreč i još jednom bio siguran - 2:0. Ovoga puta je šutirao u donji desni ugao. Konačnu presudu Olimpija je donela sama sebi, Oliva je u 78. minutu postigao autogol i tako postavio konačan rezultat.

Tigres je bio apsolutno dominantan i pre crvenog kartona za goste, na kraju su čak 74 odsto vremena imali loptu u nogama, pretili su 16 puta, ali je golman sastava iz Tegusigalpe Menjivar uspeo u 10 navrata sa spreči fudbalere meksičke ekipe da se upišu u listu strelaca.

U drugom polufinalnom susretu sastali su se Los Anđeles i Klub Amerika, sastav iz SAD slavio je posle preokreta, koji je režirao maestralni Karlos Vela (3:1).

Vrlo brzo su fudbaleri Amerike stigli do prednosti, igrao se 11. minut kada je posle kornera Sančeza mrežu Los Anđelesa zatresao Kaseres. LAFC je preuzeo inicijativu, ali Vela i drugovi nisu uspevali da pošteno ugroze Giljerama Očou sve do 39. minuta. Edi Segura je šutirao iz izgledne pozicije, ali je Memo Očoa maestralno intervenisao. U finišu prvog poluvremena je nastala i gužva, pa je sudija Kalderon podelio dva crvena kartona, daleko značajniji je bio onaj koji je dao vezisti Los Anđelesa Atuesti, jer je napao Očou, dok je na klupi Amerike Erera zaradio isključenje.

Ušla je ekipa Boba Bredlija u nastavak sa desetoricom, ali to je nije sprečilo da za samo dva minuta stigne do preokreta. Užasna greška odbrane meksičkog sastava na samom startu, Vela je ukrao loptu na ivici kaznenog prostora rivala i potom savladao Očou za 1:1. Samo minut kasnije Segura šalje loptu duboko sa svoje polovine ka bivšem igraču Arsenala i Real Sosijedada, Vela uspeva da je primiri i pobegne odbrani ekipe iz Meksiko Sitija, a potom i da novim preciznim udarcem natera Očou da vadi loptu iz mreže, potpuni preokret na stadionu u Floridi za manje od 60 sekundi.

U 79. minutu smo ponovo mogli da gledamo utakmicu 10 na 10, Rejes je zaradio direktan crveni karton nakon užasnog starta nad Dijegom Rosijem, pa je ostavio saigrače na cedilu u samom finišu. Jalovo su fudbaleri Amerike pretili do samog kraja, pravili su i neke neshvatljive greške, a onda je Rosi pobegao odbrani meksičkog sastava, Očoa je odbranio njegov pokušaj, ali je na loptu naleteo mladi Blesing, kojem nije bilo teško da pogodio nebranjenu mrežu rivala i postavi konačan rezultat.

Dakle, Tigres i Los Anđeles se sastaju u velikom finalu, sastavu iz Grada anđela ovo je prvi put da učestvuje u Konkakaf Ligi šampiona, izbacili su tri meksičke ekipe na putu do finala i predvođeni Karlosom Velom se nadaju čudu i u samoj završnici. Videćemo da li mogu da skinu i četvrti meksički skalp, Andre-Pjer Žinjak će se potruditi da ne bude tako. Finale je na programu u noći između utorka i srede (04.00).

KONKAKAF LIGA ŠAMPIONA - Polufinale

Nedelja

Tigres - Olimpija 3:0 (1:0)

/Žinjak 45+5p, 57p, Oliva 78ag - Flores 45+3ck/

Los Anđeles - Klub Amerika 3:1 (0:1)

/,Atuesta 45+5ck, Vela 46, 47, Blesing 90+5 - Kaseres 11, Rejes 79/



tagovi

Los Anđeles FCTigresKarlos VelaAndre-Pjer Žinjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara