Ilustracija (©Reuters)
Ilustracija (©Reuters)

Vembli čeka: Sad ili nikad za Brentford...

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.07.20. | 10:07

Pčele se večerašnjim duelom, u okviru revanša polufinala plej-ofa za promociju, protiv Svonsija opraštaju od Grifin parka, koji im je bio dom u prethodnijh 116 godina

Da li je Brentfordu ponestalo pare u pogrešno vreme? Tri poraza zaredom, posle briljantne serije pobeda, dovela sa do toga da četa Tomasa Franka propusti zlatnu prilika da zapečati automatsku promociju i bude u podređenom položaju u doigravanju. Pritisak je, očigledno, bio prejak za pleća Saida Benrame, Olija Votkinsa i drugara koji su impresionirali ljubitelje fudbala u postkoronarnom periodu. Pčele sa Grifin parka poklekle su na startu plej-ofa, a pred revanš susret polufinala Svonsi u englesku prestonicu stiže s golom prednosti iz Velsa (1:0).

Večerašnji (20.45) okršaj biće biti ili ne biti za izabranike danskog stručnjaka. I to na oproštaju od Grifin parka, koji je Brentfordov dom od 1904. godine, pošto se Pčele sele na novoizgrađeni Komjuniti stadion od predstojeće sezone. Svonsi je u prvom meču razbio njegov Brentford. Bio je mnogo bolji, uputio mnogo više šuteva, imao terensku inicijativu, posebno posle isključenja defanzivca Rika Henrija. Iskusni napadač Andre Aju nije uspeo da realizuje jedanesterac, pošto je njegov udarac ukrotio Španac David Raja, ali je u finišu nekadašnji repezentativac Gane bio siguran za solidan kapital nekadašnjeg premijerligaša pred revanš u Londonu.

Izabrane vesti

Problem za Brentford je realizacija. Na poslednja tri meča ostvareni su porazi, a postignut samo jedan gol. Votkins, prvi golgeter ekipe - a drugi strelac lige iza Aleksandra Mitrovića - sa 25 pogodaka je zatajio kada je najpotrebnije, pa su Pčele od tima koji je igrao najatraktivniji i najproduktivniji fudbal u Čempionšipu posle korone došle do surovog buđenja iz najlepšeg sna. Imao je Brentford veliku priliku da prvi put zaigra u Premijer ligi, kao i da se posle 77 godina nađe u najjačem rangu Engleske, ali ih je status favorita toliko stegao, da deluju neprepoznatljivo.

Sa druge strane potpuno drugačiji scenario. Psihološka prednost je apsolutni na strani velškog sastava. Svonsi igra odlično na krilima samopouzdanja sakupljenog u čudesnom finišu sezone, kada je uspeo da preskoči Notingem Forest na tabeli u ušunja se na šestu poziciju. Labudovi imaju tri vezane pobede, a nisu poraženi na poslednje četiri utakmice. Svonsi će se, bez dileme, osećati samouvereno, svestan da poseduje kvalitet u napadačkim opcijama. Aju, Rajan Bruster i Konor Galager imaju mogućnost da kazne bilo kog rivala.

Brentford je ove sezone u ligaškom delu Čempionšipa oba puta pobedio Svonsi. U Londonu je bilo 3:1 uz dva gola Votkinsa, dok je u Velsu bilo još ubedljivije – 0:3.

Ulog je ogroman. Vembli čeka...

PLEJ-OF ZA PREMIJER LIGU, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

20.45: (1,65) Brentford (3,80) Svonsi (5,50) /prvi meč 0:1/

Četvrtak

20.45: (2,10) Fulam (3,30) Kardif (3,70) /prvi meč 2:0/

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BrentfordSvonsiČempionšip plej-of

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara