Donovan Mičel (Foto: AFP)
Donovan Mičel (Foto: AFP)

Klivlend je poslednji polufinalista plej-ofa: Čemu Orlando da se nada kada Vagner šutira 1/15 iz igre

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.05.24. | 22:18

Kavalirsi u majstorici na svom terenu posle preokreta savladali Orlando 106:94

Jedina serija ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige u kojoj nije bio viđen brejk i koja je otišla u sedam utakmica je došla do svog zaključenja. Košarkaši Klivlenda su uspeli da sačuvaju prednost domaćeg terena i da u majstorici prve runde Istoka savladaju Orlando rezultatom 106:94 i tako se sa ukupnim rezultatom 4:3 plasiraju u polufinale gde će za rivala imati Boston, najbolji tim osnovnog dela sezone.

Nije sve glatko išlo za ekipu iz Ohaja koja je na poluvremenu bila u zaostatku deset poena (43:53) iako je u jednom trenutku gubila sa čak 18 razlike. Povukao je za Medžik sjajni Paolo Bankero koji je sam vukao praktično ceo meč i do kraja upisao 38 poena uz 16 skokova i dve asistencije. Prvi najefikasniji posle njega bio je Vendal Karter sa 13 poena i sedam uhvaćenih lopti. Sem njih dvojice dvocifren je bio još samo Džejlen Sags sa deset poena i devet skokova. Potpuno je podbacio Franc Vagner koji je ubacio samo jedan šut iz igre (1/15) uz pet promašenih trojki i ukupno samo šest poena na svom kontu. Kada ti tako odigra jedan od vodećih igrača, onda nema čemu da se nadaš.

Izabrane vesti

Premalo raspoloženih igrača su imali gosti za utakmicu ovakve važnosti i to je počelo da uzima danak početkom trećeg kvartala. Serijom 20:9 je domaćin sredinom deonice uspeo da se stigne do potpunog egala i do ulaska u poslednjih 12 minuta čak dođe do prednosti od 76:68. To je bio i kraj Orlanda za sezonu 2023/24.

Kada su preuzeli rezultatski primat, više ga Kavalirsi nisu ispuštali. U sigurnom ritmu u kojem je briljirao Donovan Mičel sa 39 poena (11/27 šut iz igre, 2/8 za tri), devet skokova i pet asistenicija je domaćin došao do naredne runde. Prvi put posle šest godina!

Popularni Spida Mičel je imao ispomoć od Krisa Laverta (15 poena), Maksa Štrusa (13 poena), Darijusa Garlanda (12 poena) i Evana Moblija koji je stigao do dabl-dabl učinka (11 poena, 16 skokova).

Prvi meč između Klivlenda i Bostona igra se u noći između ponedeljka i utorka od 01.00 u "Gardenu".



tagovi

NBA plej-ofKlivlend KavalirsOrlando Medžik

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara