Marijano Dijaz i Rodrigo (©AFP)
Marijano Dijaz i Rodrigo (©AFP)

Veni, vidi, Vini! To je špic kakav Realu fali kad nema Benzeme - dok drugi pakuju, on pogađa (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 15:55

Marijano Dijaz prve minute u sezoni dobio kao starter i iskoristioh ih da "štiklom" asistira Vinisijusu, Luka Modrić sve to gledao sa klupe za rezerve

Nakon što je pokorio Ponte u bici kod Zele Julije Cezar je izgovorio čuvenu rečenicu: “Dođoh, videh, pobedih“ iliti na latinskom “Veni, vidi, vici“.

Vekovima kasnije ova latinska izreka koristila se u raznim situacijama i prilikama, a navijači madridskog Reala mogli bi istu najnormalnije da iskoriste malu modifikaciju iste: “Veni, vidi, vini“. Jer Vinisijus Žunior je glava Realove aždaje kada Karima Benzeme nema! Elče – Real Madrid 1:2 (0:1).

Izabrane vesti

Zabrinule je mnoge vest da se Karim Benzema pridružio Geretu Bejlu, Daniju Sebaljosu i Federiku Valverdeu na listi povređenih igrača, madridski mediji su na sva zvona najavljivali Luku Jovića od prvog minuta, a on je Realovo gostovanje Elčeu kompletno odgledao s klupe za rezerve pošto je ispred njega priliku dobio Marijano Dijaz. Prvi put u sezoni uopšte. Ali, o tome nešto kasnije, prvo o junaku trijumfa koji je Blankose vratio na deobu prvog mesta.

Dve maestralne akcije – dva perfektna gola! Brazilski krilni napadač je ono što Real Madridu nedostaje kada Karima Benzeme nema. Dok Jović i Dijaz ozbiljno kubure s formom i šansu dobijaju na kašičicu, Vinisijus sve više postaje Realov drugi špic, tačnije prirodna zamena za Benzemu kome je predah svakako potreban s vremena na vreme.

Danas je Vinisijus odigrao meč po matrici – mi ćemo da ti šaljemo lopte, ti samo budi na pravom mestu. Vini je saigrače ispoštovao na idealan način, jer je dve prelepe lopte pretvorio u golove vredne tri boda protiv Elčea. Prvo na prelepu “štiklu“ zaboravljenog Marijana Dijaza, koji je prve minute u sezoni dobio kao starter pre Luke Jovića, sredinom prvog poluvremena, da bi polovinom drugog dela dve stare kajle Toni Kros i Luka Modrić izgradili temelj napada koji je Brazilac pretvorio u maestralan pogodak. Istrčao je pred golmana Elčea, imao protivnika na leđima, a on je bocnuo loptu preko Kika Kasilje i overio pobedu!

Jeste se Real zapetljao u samom finišu i umalo sebi zagorčao život kada je Kros kardinalno pogrešio i ostavio Pereu Milji mogućnost da ostane sam pred Tibom Kurtoom i zatrese mrežu u 86. minutu. Do tog momenta Elče je dugo bio u podređenom položaju, najviše posle drugog žutog kartona Raula Gutijakakva koincidencija, zoveš se Raul Guti i igraš protiv Reala –, ali su Anćelotijevi igrači uspeli da izdrže poslednji nalet domaćina u finišu. Utakmica je do Gutijevog isključenja bila gotovo izjednačena, Elče je znao ozbiljno da pritisne Real, ali se posle crvenog sve okrenulo. Gosti iz Madrida su propustili nekoliko dobrih šansi, najbolju preko Krosa kada je razapeo šut s oko 20 metara, ali se rezultat nije menjao sve do završnice u kojoj se opasno zakuvalo.

Šta će biti s Lukom Jovićem? Anćelotijeva odluka da Marijanu ukaže šansu od starta dovoljno jasno pokazuje koliko veruje u srpskog napadača, a njegova lepa asistencija nikako ne ide u prilog Joviću koga su televizijske kamere nekoliko puta “hvatale“ na klupi...

PRIMERA - 12. KOLO

Subota

Elče - Real Madrid 1:2 (0:1)

/Milja 86 - Vinisijus 22, 73/

16.15: (1,60) Sevilja (3,90) Osasuna (6,75)

18.30: (3,05) Valensija (3,35) Viljareal (2,50)

21.00: (1,30) Barselona (6,25) Alaves (10,0)

Nedelja

14.00: (2,65) Kadiz (3,00) Majorka (3,15)

16.15: (1,70) Atletiko Madrid (3,80) Betis (5,70)

18.30: (2,45) Hetafe (3,00) Espanjol (3,50)

21.00: (2,20) Sosijedad (3,25) Bilbao (3,80)

Ponedeljak

18.30: (2,50) Rajo Valjekano (3,30) Selta (3,10)

21.00: (2,05) Levante (3,50) Granada (3,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marijano DijazLuka JovićVinisijus Žunior

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara