""
""

Verderov uzaludni blickrig, Ajntraht izašao iz crne rupe! Dao ga Gaćinović, Veljković zamenjen posle 29 minuta?! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.04.17. | 22:15

Ali, tim iz Frankfurta nije slavio ni u sedmoj uzastopnoj utakmici - 2:2

Strmoglavi pad nije zaustavljen, ali je bar malo ublažen. Fudbaleri Ajtrahta iz Frankfurta ni u devetoj uzastopnoj utakmici nije uspeo da slavi, pošto je sa Verderom odigrao samo 2:2.

Izabrane vesti

Mada, izabranici Nika Kovača mogu da budu zadovoljni što su uzeli jedan bod, pošto su do poluvremena imali dva gola zaostatka! Na kraju je odličan potez Mijata Gaćinovića pokrenuo Ajntraht, da bi Marko Fabijan sa bele tačke doneo bitan bod u nastavku borbe za izlazak na evroscenu naredne sezone.

Utakmicu je obeležio i pomalo čudan događaj, a akter istog bio je srpski štoper Miloš Veljković. Naime, trener Aleksandar Nuri bio je primoran da zameni talentovanog srpskog defanzivca već u 29. minutu utakmice, pošto je postojala velika opasnost da zaradi rani crveni karton i tako potpuno pomuti Verderovu koncepciju. Veljković je već u sedmom minutu utakmice zaradio prvi žuti karton na utakmici i to zato što je protivnika udario laktom u glavu. Neposredno pre nego što je zamenjen Veljkoviću je arbitar Bastijan Dankert oprostio isključujući karton, iako se ponovo našao u opasnoj situaciji. Zato je njegovo mesto na terenu zauzeo mladi Florijan Kajnc.

Verder je do velikog vođstva stigao nekoliko trenutaka pre odlaska na veliki odmor i to posle dve vrlo lepe reakcije unutar protivničkog šesnaesterca. Prvo je Zlatko Junuzović iskoristio upravo Kajncovu asistenciju i volej udarcem zatresao mrežu, da bi Fin Balters nekoliko trenutaka kasnije odlično matirao Lukasa Hradeckija.

Umesto da dovrši protivnika, Verder se u drugom delu uspavao, što je Ajntraht brzo kaznio. I baš je Mijat Gaćinović svojim drugim pogotkom u sezoni pokrenuo ekipu, a sredinom drugog dela domaćin je uspeo da poravna rezultat s kreča i tako stigne do tek trećeg boda u poslednjih devet kola. 

BUNDESLIGA - 28. kolo

Petak

Ajntraht - Verder 2:2 (0:2)
/Gaćinović 48, Fabijan 73 - Junuzović 37, Balters 43/

Subota

15.30 Frajburg - Majnc
15.30 Hamburger - Hofenhajm
15.30 Keln - Menhengladbah
15.30 Lajpcig - Leverkuzen
15.30 Šalke - Volfzburg
18.30 Bajern - Dortmund

Nedelja

15.30 Herta - Augzburg
17.30 Ingolštat - Darmštat

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zlatko JunuzovićVerderNemackaMijat GaćinovićEvropaAjntraht Frankfurt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara