Žordan Veretu (AFP)
Žordan Veretu (AFP)

Veretu: Murinjo je pobednik, ali potrebna su mu pojačanja

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.11.21. | 11:36

"O Piоliju najviše govori oživljavanje Milana, smrt Astorija nas je povezala za ceo život", priča francuski vezista

Žordan Veretu individualno gledano beleži jedan od najboljih startova sezone. Povreda Pola Pogbe pomogla mu je da se nađe na spisku Francuske reprezentacije u završnici evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Međutim, sa Romom mu nikako ne cvetaju ruže. Vučica je četiri puta poražena i samo jednom pobedila na minulih sedam utakmica, Žoze Murinjo se, deluje, više bavi gunđanjem na račun sudija, dok su obnovljene priče da je Portugalca pregazilo vreme.

Izabrane vesti

"Murinjo je pobednik i odlično se uklapa u veliki projekat Fridkinove Rome. Rigozoran je, sposoban da u vama probudi želju da date 200 posto za ekipu i da pobedite. Na nama je da pronađemo duh sa starta sezone. U Romi ima dosta strasti, kada pobeđujete onda vas svi uzdižu, čim izgubite kreće drama. Svesni smo toga", rekao je Veretu u intervjuu za italijansku Gazetu i odmah produžio priču ne želeći da komentariše, po Murinju, diskutabilno suđenje: "Roma je ambiciozan projekat, koji ne može biti izgrađen dok puknete prstima. Potrebno je vreme, ali i pojačanja za napredak."

(18,0) Azerbejdžan U19 (11,0) Belgija U19 (1,07)

Pre skoro dve nedelje, Roma je na Olimpiku ugostila Milan, a Veretu igrao protiv ekipe koju vodi njegov bivši trener Stefano Pioli. Čovek koji je u prethodne dve sezone drastično napredovao i prema mišljenju mnogih trenutno figurira kao jedan od najboljih, ako ne i najboljih stručnjaka u Seriji A.

"On je zahtevan trener, ali istovremeno sjajna osoba. U Fiorentini smo nažalost izgubili Davidea Astorija, a Pioli je uspeo da ujedini ekipu na ljudskom nivou. Povezali smo se za ceo život. O njegovim trenerskim kvalitetima dovoljno govori to što je uspeo da oživi i regeneriše Milan", ispričao je Veretu.

Ipak, Veretu se nije pomenuo Milan kao jednog od glavnih favorita za osvajanje skudeta.

"Inter je branilac titule. I bez Antonija Kontea, uspeo je da zadrži nivo sa Inzagijem, da nadomesti odlazak Lukakua sa fudbalskom veličninom kakav je Edin Džeko. Edin je lider na terenu i van njega. A tu je i Napoli koji igra kvalitetno pod Spaletijem."

Bez obzira na ozbiljan pad forme, Roma se nalazi samo tri boda od pozicije četiri koja garantuje Ligu šampiona.

"Sezona je duga, a naš cilj da igramo u evropskoj eliti ostao je nepromenjen. Serija A postala jedna od najzahtevnijih liga, sa sjajnim stručnjacima i igračima. Bar osam-devet timova cilja Ligu šampiona. A manje ekipe takođe mogu da naprave probleme favoritima. Osetili smo to na svojoj koži u Veneciji", zaključio je Veretu.



tagovi

Žordan VeretuRomaŽoze Murinjo

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara