Oskar Kardozo (©Reuters)
Oskar Kardozo (©Reuters)

Veteran Kardozo kao u najboljim danima: Gazi ka tituli prvog strelca i nosi Libertad do šampionskog pehara

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.05.23. | 03:46

Olimpija stradala u gradskom derbiju...

Trebalo je da bude derbi, bio je poligon za dokazivanje jednog čoveka. Ako je uopšte potrebno da se Oskar Kardozo ikome dokazuje. Ali, nenormalna želja kod paragvajskog veterana je tu, prkosi biološkom satu i protivicima. I sa 40 leta je tata za sve u državi.

Igra kao u najboljim danima i gazi ka tituli prvog strelca lige. I nosi Libertad ka šampionskom peharu. Izvesno će crno-beli posle trijumfa nad Olimpijom u gradskom derbiju podići trofej u Aperturi. Nemaju suparnici nikakve šanse kada je kontra njih vremešni Oskar Kardozo – 1:0 (1:0).

Izabrane vesti

Još malo, pa će se klinci što stasavaju na paragvajskim terenima zapitati: Dokle više da nas maltretira? To je proces koji traje godinama i nema nagoveštaja da će prestati i biti zaustavljen. Protivnici su nemoćni, a nekadašnji napadač Benfike nemilosrdan.

Otkako se vratio iz Olimpijakosa u Južnu Ameriku i potpisao za Libertad, noćna je mora za protivničke odbrane i golmane. To posebno dolazi do izražaja u Aperturi ove sezone. Sero Portenjo je uništio, spakovao je četiri komada! Nije bio tako monstruozan protiv Olimpije, ali je jedan hitac bio dovoljan da joj presudi.

Libertadu je naruku išlo i to što je drugoplasirani sero Portenjo nastavio da gubi bodove. Razlika je porasla na dvocifrenu posle poraza velikog rivala. Sero Portenjo je dopustio Kabaljeru da napravi preokret u drugom poluvremenu, a u heroja je izrastao Sebastija Arse. Zatresao je mrežu u četvrtom minutu sudijske nadoknade za pobedu.

PARAGVAJ 1, APERTURA - 19. KOLO

Subota

Sero Portenjo - Heneral Kabaljero 1:2 (1:0)

/Akinjo 14pen - Perez 52, Arse 90+4/

Libertad - Olimpija 1:0 (1:0)

/Kardozo 19pen/

Nedelja

02.00: (2,20) Klub Guarani (3,30) Sportivo Trinidense (3,10)

Ponedeljak

00.30: (2,45) Resistensija (3,15) Takuari (2,80)

23.00: (1,75) Sportivo Amelijano (3,45) Guairenja (4,50)

Utorak

01.30: (2,45) Sportivo Lukenjo (3,15) Nasional Asunsion (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaLibertadOlimpija AsunsionParagvaj 1Oskar Kardoso

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara