Miralem Sulejmani u dresu Ajaksa (©AFP)
Miralem Sulejmani u dresu Ajaksa (©AFP)

Video sam Sulejmanija u Realu, Barsi ili Bajernu, mogao je da postane jedan od najboljih na svetu

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.06.20. | 21:52

“Savetovao sam ga da ostane u Herenvenu još godinu ili dve, ali je on otišao u Ajaks“, kaže bivši hrvatski reprezentativac

Miralem Sulejmani je svojevremeno bio svrstavan u red najvećih Partizanovih bisera. Imao je karijeru koja je obećavala mnogo, ali su mu povrede uskratile zadovoljstvo da ima mnogo bolju karijeru i zaigra u još većim klubovima. Mada, njegovu bi karijeru mnogi voleli da imaju.

Vrhunac karijere Sulejmani je dostigao rano, igrajući za Herenven, gde je imao veliku pomoć u procesu adaptacije u liku Danijela Pranjića. Bivši hrvatski reprezentativac govorio je za Vice o Sulejmaniju i koliko je zaista srpski ofanzivac bio talentovan.

Izabrane vesti

“Miralem je imao dobru karijeru, ali sam iskreno očekivao mnogo više. Zaista sam verovao da će jednog dana zaigrati za Bajern, Real Madrid ili Barselonu“, kaže Pranjić.

Tokom zajedničkih dana u Herenvenu Pranjić i Sulejmani su postali nerazdvojni...

“Kao stariji brat, vodio sam računa o Miralemu. Provodili smo dane zajedno. Sećam se, kada je došao tokom intervjua smo uvek bili zajedno pred kamerama. Nije govorio engleski jezik tako dobro, pa bi on pričao na srpskom, a ja prevodio šta je govorio“, priseća se Pranjić i otkriva još jedan zanimljiv detalj:

“Kada je otišao u Ajaks radio je sve intervjue sam od prvog dana. Tada sam shvatio da on zapravo jako dobro govori engleski jezik i da me je zapravo sve vreme iskorišćavao, a-ha-ha“.

U leto 2006. godine Sulejmani je postao rekorder holandskog fudbala, pošto je Ajaks za njega platio tada ogromnih 16.250.000 evra. I pored svega, Pranjić veruje da je trebalo da ostane u Herenvenu.

“Savetovao sam ga da ostane još godinu ili dve. Od prvog momenta sam shvatio o kakvom se talentu radi, bio sam ubeđen da će biti među najboljim fudbalerima sveta. Ipak, mislio sam da će biti pametniji i da neće juriti za transferom posle samo godinu dana“.

Miralem Sulejmani je posle pet godina u Ajaksu leta 2013. otišao u Benfiku kao slobodan igrač, a od 2015. je član Jang Bojsa. Nekoliko teških povreda sprečilo ga je da ostvari mnogo više...



tagovi

Miralem SulejmaniDanijel Pranjić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara