©MN Press
©MN Press

Vidosavljević na krilima remija i gola iz Humske: Zaslužili smo više bodova, verujemo da će nam se sreća odužiti

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.03.23. | 09:54

Perspektivni ofanzivac posle procvata u Kragujevcu najavljuje još bolje dane iz lične i timske perspektive

Dva boda u prva četiri prolećna kola skroman je učinak Radnikog iz Kragujevca u odnosu na prikazane igre. Tim sa stadiona Čika Dača uspeo je da ostavi vrlo dobar utisak u prethodnim kolima, ali prikazano na terenu nije u potpunosti materijalizovao osvojenim bodovima, te današnji susret sa TSC-om od 14 časova dočekuje u nadi da će se kolo sreće najzad okrenuti u njegovu korist.

Poseban razlog za optimizam i dodatni elan Kragujevčanima je ulilo izdanje prikazano u Humskoj nagrađeno bodom. Bio je tim Dejana Joksimovića u najmanju ruku ravnopravan rival sa crno-belima, a takav odnos snaga u remi je pretočio Milutin Vidosavljević. Strelac izjednačijućeg gola doneo je svom timu neophodni vetar u leđa pred naredne izazove, ali i ubrzao burna dešavanja u Humskoj. Svestan značaja ostvarenog rezultata perspektivni ofanzivac ne skrivajući zadovoljstvo se osvrnuo na prethodno kolo, ali i istakao da je njegov tim još daleko od cilja.

Izabrane vesti

"Bod u Humskoj nije mala stvar, iako ne bi bilo nepravedno ni da smo odneli sva tri. Srećan sam jer smo uspeli da ostavimo pozitivan utisak protiv dobrog protivnika, ali i jer smo nagrađeni za požrtvovani pristup. Igramo svoju igru ko god da je rival, bez obzira da li vodimo ili gubimo. Nažalost, nismo osvojili u prethodnom periodu bodova koliko smo zaslužili i svesni smo toga, pričamo na tu temu, uvereni da će nam se vratiti. Zna sportska sreća da pronađe balans, a mi smo je zadužili", rekao je Vidosavljević.

Duel u Humskoj doneo je dodatnu dozu samopouzdanja igračima Radničkog pred važne bitke, ali i potvrdio da junak gostiju u aktuelnoj sredini doživljava preporeod posle turbilentnog perioda.

"Po odlasku u Levante suočio sam se sa povredama, ali to je sve deo karijere i fudbalskog puta. Vratio sam se u Srbiju, i dao sve od sebe da kroz rad pokažem kvalitet i potencijal. Smatram da ću se tek predstaviti u prevom svetlu. Srećan sam i zadovoljan, uklopio sam se u sistem Radničkog i motivisan sam da radim još jače".


Fudbaler za kojeg su u ranijem periodu karijere interesovanje pokazivali Crvena zvezda i Partizan u prethodnom kolu se peti put ove sezone upisao u strelce, a sjajan udarac sa više od 20 metara bio je povod za mnoge čestitke.

"Volim da se izvučem na ivicu šesnaesterca, da tražim prostor između linija rivala i nije mi strano da oprobam udarac sa te pozicije. Utakmice protiv naših najboljih klubova posebno motivišu. Postojalo je interesovanje u prošlosti, kako Partizana tako i Crvene zvezde, prijalo je znati to, ali sam tada odlučio da ostanem u Čukaričkom. Smatrao sam da je bolje da ostanem".

Vidosavljevićev gol ubrzao je neminovna dešavanja u Humskoj koju je napustio Gordan Petrić, a na čije je mesto pred večiti derbi stigao Igor Duljaj.

"Ne smatram da su naš remi i moj gol bili od presudnog uticaja na dešavanja u Humskoj. Partizan je bio već uzdrman porazom od novosadske Mladosti i eliminacijom od Šerifa. Promene su bile najavljene, jedino što se možda ne bi desile pred derbi".

Sa druge strane, Kragujevčani su se već okrenuli narednom izazovu i današnji susret sa gostima iz Bačke Topole dočekuju sa osme pozicije, ali im za vratom dišu Kolubara i Napredak, te je Vidosavljević svestan da je osvajanje bodova danas pred domaćom publikom od velikog značaja.

"Želja nam je da izborimo mesto u plej-ofu i iz te perspektive daćemo sve od sebe da ostvarimo zacrtano. Idemo korak po korak, a prvi naredni je protiv TSC-a koji je pokazao da je kvalitetan rival", kazao je ofanzivac Radničkog iz Kragujevca.

MOZZART BET SUPERLIGA, 24. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:4 (0:2)

/Belaković 83 - Malbašić 9pen, Zukić 18, 58, Nikolić 64/

Radnik - Voždovac 2:0 (0:0)

/Bondarenko 67, 77/

Sreda

Mladost GAT - Napredak 0:1 (0:1)

/S. Jovanović 10/

Spartak - Novi Pazar 2:0 (1:0)

/Bijelović 22, Srećković 86/

Mladost Lučani - Čukarički 0:1 (0:1)

/Stojanović 89/

Četvrtak

14.00: (3,40) Radnički 1923 (3,30) TSC (2,20)

18.00: (2,30) Kolubara (3,35) Javor (3,15)

Petak

19.00: (2,00) Crvena zvezda (3,40) Partizan (3,90)



tagovi

Milutin VidosavljevićRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara