Stanković (© AFP)
Stanković (© AFP)

Visok napon u Đenovi: Stankoviću se ljulja klupa, navijači Sampdorije držali igrače dva sata na stadionu

Vreme čitanja: 3min | ned. 13.11.22. | 01:28

Pominje se Klaudio Ranijeri, Nenad Sakić priznaje da je situacija teška, ali gleda ka pojačanjima

Došao je sa ciljem da spase Sampdoriju, a moglo bi da se desi da napusti Đenovu pre planiranog. Pod žestokim pritiskom nalazi se Dejan Stanković samo pet sedmica pošto je stigao u Italiju i počeo prvi samostalni trenerski angažman van granica Srbije.

Mediji sa Apeninskog poluostrva su u subotu veče preneli informaciju da je atmosfera na stadionu „Marasi“ tenzična i da je visoka voltaža primetna posle poraza od Lećea (0:2). A da posle još jednog neuspeha uprava planira kako da razmrda ekipu, jer nije zadovoljna kako izgleda posle prve šok terapije. Zato Đanluka di Marcio, kao i Kalčomerkato, prenose da bi Stanković uskoro mogao da bude smenjen. Posle samo sedam mečeva u Seriji A. Na njima je ostvario remi sa Bolonjom i pobedu nad Kremonezeom, međutim, pretrpeo i pet poraza. Na kontu svega šest bodova. Samo je Verona lošija sa pet...

Izabrane vesti

Fudbal je surov, kad ekipi ne ide prvi na udaru je trener. Stanković je utakmicu protiv Lećea ispratio sa tribina, zbog isključenja u Torinu, samim tim nije se pojavio na konferencije za medije, gde je njegov saradnik Nenad Sakić svestan kompleksnosti situacije.

Još smo na čelu ovog tima. Trenutak jeste težak, ali su nam potrebni poverenje i naporan rad“, istakao je Sakić posle 0:2 u poslednjoj utakmici u 2023. „Pauza će nam dobro doći da se reorganizujemo, vidimo ko ostaje, ko odlazi i da sumiramo urađeno u ovih mesec i po. Ima fudbalera koji nismo uradili ono što smo očekivali. Kad izgubiš nekoliko utakmica postaje sve teže, osećaš stres. Protiv Lećea smo pri rezultatu 0:0 bili živi, ali u drugom poluvremenu nismo igrali dobro“.

Zato su navijači i ljuti. Tokom utakmice su strastveno bodrili tim, ali su na kraju izrazili nezadovoljstvo tako što su okrenuli leđa ka terenu. Čuli su se i povici „Pokažite m...“, „Vratite se na posao“ i „Ne izlazite odavde“. Neki su bili toliko razočarani da su proteste preneli izvan stadiona, sprečavajući igrače da se raziđu. Meč je okončan oko 20 časova, a tek kad su se protesti smirili oko 22.30, a masa rasturila, fudbaleri su mogli kućama.

I treneri. S tim što Stankovića i Sakića čeka težak posao. Ako ostanu.

Očekujemo da se nešto desi na tržištu. Već smo identifikovali na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Svi patimo posle pporaza, ali nije sve gotovo, moramo da počnemo iznova“, dodao je Sakić.

Italijanski mediji uveravaju da će uprava Sampdorije pokušati opet da kontaktira Klaudija Ranijerija. Iskusni stručnjak je početkom oktobra bio projektovan da zameni prvog trenera u sezoni, Marka Đampaola, ali je odbio. Pitanje je šta bi sad moglo da ga navede da promeni mišljenje, jer je situacija jož zahtevnija. Mada, ne bi trebalo zaboraviti da je Ranijeri već radio u Doriji od 2019. do 2021.

Pominje se čak i povratak Đampaola, što bi bilo suludo, ali italijanski fudbal beleži slične primere, a u opciji su, navodno, Đuzepe Jakini i Roberto Daversa.


tagovi

SampdorijaDejan StankovićNenad SakićKlaudio Ranijeri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara