Vladan Milojević
Vladan Milojević

Vladan Milojević: Mnogi su velikani dolazili na Marakanu, nikome nije bilo prijatno

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.11.18. | 12:33

“Ali ne smemo da imamo pauze i prazne hodove, jer Liverpul je ekipa selektora za osvajanje Lige šampiona”, dodaje Zvezdin šef struke

Ponos, želja, hrabrost – borba. Kombinacija pomenutih pojmova bila bi dovoljna navijačima Crvene zvezde da sutra uveče zadovoljni napuste stadion Rajko Mitić i aplaudiraju igračima srpskog vicešampiona posle susreta sa vicešampionom Evrope (utorak, 18,55 časova). Zvuči pomalo suludo, posebno kada je reč o evropskim mečevima Crvene zvezde i velikim sportskim spektaklima, ali rezultatske ambicije gotovo da ne postoje.

Ima neke male nade da se čudo može dogoditi, ali više vere da će se obistiniti reči Vladana Milojevića sa Enfild Rouda. On je tada rekao da će se u Beogradu videti koliko je Zvezda veliki klub i koliko su Srbi ponosan narod. Verovatno će se taj osećaj pojačavati do početka meča kada bude duvala navijača košava sa krcatih tribina najvećeg srpskog stadiona. Ostalo je na igračima Zvezde.

Izabrane vesti

Da izađu, odigraju na ivici maksimuma i muški poginu u svojevrsnom fudbalskom klasiku protiv Liverpula.
Ovo je veliki događaj za klub, zemlju i grad Beograd. Verujem da će biti pravi spektakl, jer znamo šta naši navijači mogu da prirede. Liverpul je favorit, na nama je da damo sve od sebe kao što smo to radili u prethodnom periodu. Šta je da kažem o njima? Ne znam da li pominjati trenera Klopa, njihov igrački kadar ili navijače. Bolje da ništa ne kažem, jer ću  tako reći sve. Ponavljam, ponosan sam na momke što su priredili klubu ovakvu utakmicu. Nadam se da ćemo svi uživati“, poručio je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

Salah, Mane, Firmino… To je osnovna snaga Liverpula, ali nažalost Vladana Milojevića ne i jedina. Na jednoj strani biće tim dostojan ušatog pehara, na drugoj debitant u najjačem takmičenju. Veliku razliku  mogla bi donekle da istopi vrelina Marakane. Tome se nada i trener crveno-belih.
Mi smo bili kažnjeni, na dva prethodna gostovanja nismo imali pomoć navijača. Ovde su dolazili mnogi veliki klubovi i nikome nije prijatno. Neće to  uticati na igrače Liverpula, ali… Bili smo na Enfildu, daleko je to baš daleko od našeg stadiona. Biće mi jako drago kada budu čuli pravo navijanje“.

Naravno, engleske medije je najviše “svrbela“ odluka Jirgena Klopa da u Melvudu ostavi Džerdana Šaćirija.
Ako  je tako odlučio gospodin Klop… Zna se cela situacija, teško da mogu da nešto dodam. Nisam upoznat da li ga je Klop izostavio zbog taktičkih stvari ili nečeg drugog. Ne bih da komentarišem“.

Crvena zvezda će ako želi dobar rezultat morati da odigra jednu od onih utakmica. Na ivici maksimuma.
Jako je bitno da imamo koncentraciju svih 90 minuta. Pričamo o meču protiv Liverpula. To je ekipa koja je selektirana za osvajanje Lige šampiona. Ne smemo da imamo pauze ili prazne hodove. Oni kažnjavaju svaku sitnicu. Moramo u svakom trenutku da znamo šta radimo“.

Nije želeo Vladan Milojević da apostrofira velike razlike između njegovog i tima sa Enfild Rouda. Ali tema se sama nametnula.
To su ekipe koje iz sedmice u sedmicu igraju jake mečeve, igraju u najboljim ligama na svetu. To je druga dimenzija, nivo iznad. Znate i vi da je Liga Evrope takmičenje ispod Lige šampiona. Neću ovde da pričam o budžetima, na nama je da radimo ono što i uvek. Da se borimo za svaku loptu. Rezultat će kao i uvek ići na moju dušu. Nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego u prethodna dva meča“.

Za kraj je priznao da ima dileme.
Imam dilemu kao i svaki drugi trener. Odluku ću doneti sa stručnim štabom“.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara