Vladimir Savić (©FK Napredak)
Vladimir Savić (©FK Napredak)

Vladimir Savić: Da publici u Kruševcu priredim još mnogo odličnih partija

Vreme čitanja: 4min | ned. 20.08.23. | 13:13

Priliku za to imaće golman Napretka već danas, jer pod Bagdalu dolazi lučanska Mladost, na megdan 4. kola Mozzart Bet Superlige (19:30h, TV Arena sport 10)

(Od dopisnika iz Kruševca)

Nakon odlaska Nikole Petrića u Saudijsku Arabiju, a nebrojano je on puta spašavao Napredak prethodne sezone, Kruševljani su spas želeli da pronađu u još jednom bivšem golmanu čačanskog Borca, dve godine starijem Vladimiru Bajiću. Dobio je iskusni čuvar mreže poverenje stručnog štaba na početku šampionata, ali u prvih 180 minuta takmičarskog fudbala u Srbije ne samo da nije blistao, već je jedan od glavnih krivaca za primljene golove u prva dva kola. Negde očekivano, čekalo ga je hlađenje u trećem krugu.

Izabrane vesti

Sa druge strane, šansu je vrebao osam godina mlađi Vladimir Savić, koji pod Bagdalom upisuje treću sezonu nakon dolaska iz Zlatibora. Prve takmičarske godine zabeležio je svega dva nastupa, prošle ukupno osam, uglavnom u plej-autu, kada je Dragan Perišić želeo da se uveri u njegove kvalitete, a zbog kojih ga je Milan Đuričić doveo u Lazarev grad. I zahvalio se na pravi način Savić na tu ukazanu šansu, pokazao da u Kruševcu mogu ozbiljno da računaju na njega.

Priliku da debituje u novoj sezoni Mozzart Bet Superlige imao je prošlog vikenda protiv Vojvodine (0:0). Koliko je Savić dobro odradio posao dokaz je ulazak u tim najboljih prethodne runde šampionata. Šansu za to imaće i u novoj.

Napredak je upisao prvi bod, pomaknuo se sa nulte tačke, a skromni čuvar mreže Čarapana u prvi plan stavlja rezultat tima.

"Svaki normalan fudbaler ili golman prvo poželi ekipni uspeh, pa tek onda pojedinačni, jer kolektiv izbaci nekog od igrača. Prošlog puta to sam bio ja, ovog će neko drugi. Dobar rezultat protiv Vojvodine je uspeh celog tima, pa tek onda moj, jer odbrana kreće od napadača", počinje razgovor za Mozzart sport Vladimir Savić.

Prošle sezone Napredak je poražen od Vojvodine u oba duela, danas, sa skromnijim rosterom, ipak je uspeo da sačuva mrežu, što donekle znači da Kruševljani mogu biti zadovoljniji bodom. Danas su pred novim imperativom, jer protiv Lučanaca se računaju samo tri boda.

"Dobre stvari protiv Voše su bile odnos prema protivniku i utakmici, dosta borbe i duela, koji su nam nedostajali u prve dve utakmice. Pokušali smo da pripretimo protivniku iz nekih polukontri i kontri, da tako stvorimo opasnost i pred njihovim golom, ali radi se o veoma dobroj ekipi koja je pravljena za evro scenu. Takav scenario moramo da ponavljamo sve vreme, ali da budemo i još agresivniji, posebno protiv ekipa sličnih nama, kao što je Mladost, pa se nadam da ćemo večeras nadograditi igru i stići do mnogo važnih bodova", optimista je čuvar mreže Napretka.

Nema sumnje, dobiće Savić priliku da se pokaže i u večerašnjem duelu, no za mladog golmana bi najbolji bio kontinuitet.

"Verujem da ću se sa dobrim partijama ustaliti među stativama Napretka i da ću publici prirediti još mnogo utakmica na visokom nivou. Dvojica mojih konkurenata, Bajić i Pajović, i ja imamo jako dobar i kvalitetan rad od strane trenera golmana Aleksandra Božovića, tako da neće biti nikakvih problema. Naravno, odluka za igru je na kraju na Draganu Perišiću, a moja zahvalnost za zavidnu minutažu na kraju prošle sezone ide njemu."

Ipak, trenutno je akcenat na pokušaju da se stigne do prvog trijumfa u sezoni.

"Kao i na svakom drugom meču idemo na pobedu. Igramo kod kuće, a bodovi su nam preko potrebni. Mi smo ti koji treba da imamo inicijativu i na terenu damo sve od sebe da obradujemo publiku u Kruševcu. Ekipu iz Lučana respektujemo, u njoj ima mnogo iskusnih igrača sa bogatim karijerama. Jedan od njih je moj kolega Saša Stamenković, koji će nam biti značajna prepreka. Veliku pažnju treba obratiti na njihove prekide i kontranapade, jer tu umeju dobro da zaprete", oprezan je Savić.

Što se klupskog uspeha tiče, rano je za bilo kakve prognoze, ali ono što je jasno je da ovaj tim Napretka još sazreva.

"Ekipa je nova, sa puno mladih igrača. Dosta standardnih fudbalera je otišlo, pa ima mnogo prostora za napredak. Fale nam još dva, tri prava pojačanja i naravno ono najveće će nam biti povratak kapitena Putinčanina, koji se vraća iz povrede", realan je Savić.

Iskusni vezista, prema svemu sudeći, ni danas neće moći u startnu postavu, ali značajni hendikep neće smeti da budu alibi za meč protiv starog superligaškog znalca. Samo pobeda se računa, ako Napredak želi da nastavi san, a njega niko ne može da mu uskrati.

"Tim je jako mlad, sa dosta novajlija i bez puno iskusnih igrača, ali uz dobar i kvalitetan rad, možemo do plej - ofa", završava Vladimir Savić razgovor za naš portal.

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2 (2:1)

/Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59/

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (3:0)

/Bukari 20, Bogićević ag 24, Kangva 45/

Železničar - Voždovac 0:1 (0:1)

/Vujanović 21/

Nedelja

17.15 (1.87) Radnik (3.50) Novi Pazar (4.30)

19.30 (4.10) Javor (3.50) TSC (1.90)

19.30 (2.15) Napredak (3.20) Mladost Lučani (3.70)

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

Vladimir Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara