Radost Juventusa (©Reuters)
Radost Juventusa (©Reuters)

Vlahović promašio penal, Karboni zakuvao: Gati i najbolji strelac među vezistima lansirali Juve na vrh (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 22:51

Adrijen Rabio pogodio 13. put u poslednje dve sezone u Seriji A, defanzivac koji je umešan u skandal sa klađenjem na dodavanje Francuza pogodio za pobedu u Monci

Na udaru kritika je Dušan Vlahović, mnogi na Apeninskom poluostrvu traže mu mane, zameraju što u Juventusu nije efikasan kao što je to bio u Fjorentini. Srpski napadač je golom Interu, i to desnom nogom – Masimilijano Alegri ga savetavao da je češće koristi – ućutkao dušebrižnike, tokom proslave je pokazao da nije zaboravio šta su o njemu govorili.

Korak napred napravio je u derbiju sa Nerazurima, korak unazad u predgrađu Milana. Dao je povod kritičarima da ga osporavaju. Nije realizovao jedanaesterac, nije ni iz odbitka zatresao mrežu, ali Juventus se nije sapleo u Monci. Malo jue nedostajalo da ga skupo košta to što ne zna da “zatvori” utakmicu, međutim, najbolji strelac među vezistima, Adrijen Rabio, i Federiko Gati lansirali su Staru damu na vrh Serije A – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Juventus će dve noći sanjati slatke sne, toliko će zasigurno biti lider. Barem dok Inter ne odigra meč sa Napolijem. Ali, ima stvari koje treba da brinu Masimilijana Alegrija. Sa Dušanom Vlahovićem će sve vremenom “leći na svoje”, nije ni prvi ni poslednji napadač koji prolazi kroz krizne trenutke, međutim, hroničan problem Bjankonera je privođenje utakmice kraju. Peti put u poslednjih šest utakmica – duel sa Interom izuzetak – zbog jednog gola tas je prevalio na stranu trenutnog lidera.

Neće doveka biti tako, lako je i danas moglo da bude drugačije. Moncu su minuti delili od boda, udaljio ju je, prevashodno, Adrijen Rabio.

Miljenik je Masimilijana Alegrija, trener Juventusa u francuskog vezistu ima neograničeno poverenje. Princ sredine terena imao je velika ovlašćenja i kod Didijea Dešana, transformisao se u prethodne dve godine, unapredio igru i u tom vremenskm razdoblju postao ubojito oružje iz drugog plana. Bilo da je u odori Galskih petlova ili Bjankonera.

Najbolji je strelac među vezistima u Seriji A, i kolika je opasnost u vazduhu demonstrirao je protiv Monce. Vinuo se u vazduh, spakovao loptu u gol, sustigao Felipea Andersona i Teuna Kopmajnersa – obojica su, kao i Francuz, ove i minule sezone u 13 navrata tresli mreže – i skinuo čini koje je Mikele di Gregorio bacio. A, taj trzaj Francuza pamtiće i Hans Kavilja, koji je u dresu torinskog kluba upisao prvu asistenciju u italijanskom šampionatu.

Da bi i u dubokoj nadoknadi odigrao bitnu ulogu, pošto je provukao loptu za Federika Gatija. Štoper Juventusa se prvo spetljao, promašio je fudbal, da bi potom pocepao mrežu! Pao je kamen sa srca svima u torinskom klubu, bilo je to tako “juventusovski”.

Staroj dami nisu potonule sve lađe posle primljenog gola u prvom minutu zaustavnog vremena kada je rezervista Valentin Karboni zavrnuo, niko nije naleteo i lopta je završila u golu Vojćeha Ščensnog. Sve je prevario Argentinac, pomalo i sebe iznenadio, jer više je to delovalo kao ubacivanje za Danija Motu, nego kao direktan udarac na gol…

I na kraju se neće pamtiti, niti prepričavati ni pogodak Valentina Karbonija, ujedno prvi Moncim šut u okvir gola. Ni to što je Mikele di Gregorio odbranio jedanaetserac Dušanu Vlahoviću, pa potom i odbitak. Niti njegove silne odbrane. Već samo potezi Adrijena Rabioa i hitac čoveka umešanog u skandal sa klađenjem.

SERIJA A – 14. KOLO

Petak

Monca - Juventus 1:2 (0:1)

/Karboni 90+1 - Rabio 12, Gati 90+4/

Subota

15.00: (1,95) Đenova (3,50) Empoli (4,40)

18.00: (1,65) Lacio (4,00) Kaljari (6,00)

20.45: (1,45) Milan (4,40) Frozinone (7,25)

Nedelja

12.30: (3,00) Leče (3,25) Bolonja (2,60)

15.00: (1,50) Fjorentina (4,50) Salernirtana (7,25)

15.00: (1,75) Udineze (3,50) Verona (5,00)

18.00: (3,90) Sasuolo (3,50) Roma (1,95)

20.45: (2,85) Napoli (3,50) Inter (2,55)

Ponedeljak

20.45: (3,00) Torino (3,35) Atalanta (2,55)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventusMonca

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara