Stadion Rosaleda (©Reuters)
Stadion Rosaleda (©Reuters)

Vlasnici Pari Sen Žermena pregovaraju o kupovini potonule Malage

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 17:07

Sadašnji vlasnik andaluzijskog kluba, Abdulah bin Naser bin Abdulah Al Ahmed Al Tani, inače dalji rođak Tamima bin Hamada Al Tanija, moraće prvo da položi depozit pred sudom kako bi povratio vlasništvo nad klubom

Fudbalska mreža investicionog fonda QSI, u čijem je vlasništvu Pari Sen Žermen, počela je da se širi prošlog oktobra kupovinom gotovo 22 odsto sportskog udela portugalske Brage za 80.000.000 evra.

Po ugledu na arapske šeike i konkurenciju iz Mančester Sitija koja je pokupovala filijale praktično na svim krajevima sveta, QSI na čijem je čelu predsednik PSŽ Naser Al Kelaifi, planira da investira novac u novi klub, doduše ponovo iz srca evrope – Malagu.

Izabrane vesti

Prema informacijama radija Kadena Kope, Al Kelaifi je ušao u pregovore oko preuzimanja većinskog vlasništva nad nekada redovnim članom Primere, koji danas tavori u Segundi i trenutno se nalazi u zoni ispadanja sa samo 27 osvojenih bodova.

Na čelu Malage nalazi se katarski šeik Abdulah bin Naser bin Abdulah Al Ahmed Al Tani, inače dalji rođak vlasnika PSŽ Tamima bin Hamada Al Tanija koji ima svoj udeo u investicionom fondu QSI. Međutim, član katarske vladajuće porodice trenutno se nalazi u zamršeno pravnom sporu oko vlasništva Malage zbog otkrivenih neregularnosti u poslovanju zbog čega se od oktobra vodi sudski postupak protiv njega.

Šeik Abdulah je većinski vlasnik 51 odsto udela ali je taj status “zaleđen“ zbog parnice. Da bi povratio svoja prava na klub morao bi da sudu uplati depozit u iznosu od 9.000.000 evra, posle čega bi tek mogao zvanično da proda svoje deonice.

Naser Al Kelaifi je za španske medije potvrdio da pregovara o kupovini Malage, ali je naglasio da ništa još nije sigurno.

“Ne mogu da kažem ništa posebno sada. U kupovini Malage vidimo veliku šansu. Razmatramo situaciju, možda će se desiti, možda ne. Videćemo“, poručio je Al Kelaifi.

Kad god neko pomene Malagu, pamte se srećnija vremena, kada je simpatični klub iz Andaluzije bio učesnik četvrtfinala Lige šampiona. To je bilo pre pune decenije i tada su boje Malage branili Martin Demikelis, Hoakin, Havijer Saviola, Žeremi Tulalan, Žulio Baptista, Vili Kabaljero, Isko...

Od tada Malaga tone sve dublje i dublje, u međuvremenu je stigao šeik Abdulah koji je trebalo da investira veliki novac, ali se ta ideja nije ostvarila. Klub je ispao u Segundu, a sada bi mogao lako da ode i u treći rang klupskog fudbala u Španiji.

Sa eventualnim dolaskom QSI klub bi verovatno ponovo imao ambiciju da se vrati u Primeru, možda čak i evropska takmičenja. No, QSI je još u januaru poslao upit za kupovinu Vest Hema, ali se nije daleko odmaklo...



tagovi

MalagaNaser Al Kelaifi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara