©MN Press
©MN Press

Voša pronašla plejmejkera: Asmir Kajević prvo pojačanje Novosađana

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.06.23. | 09:30

Ugovor na dve godine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vojvodina je završila prvo pojačanje u letnjem prelaznom roku. Prema informacijama Mozzart Sporta, reč je o Asmiru Kajeviću, bivšem vezisti Čukaričkog koji je rekorder po broju nastupa za Brđane.

Izabrane vesti

Za šest godina na Banovom, Kajević je na Brdu sakupio je čak 172 meča, na kojim je postigao 37 golova. Bivši reprezentativac Crne Gore osim na poziciji veznog, može po potrebi da pokrije i poziciju levog krila, a Lalama se obavezao na vernost do leta 2025. godine.

Šuškalo se već duže vreme da su Novosađani u potrazi za plejmejkerom, koji po profilu podseća na Nikolu Drinčića, koji je do pre dve sezone bio glavni organizator igre Stare dame, kada je Voša podigla pehar Kupa Srbije. Takođe, tražili su igrača koji može da napravi razliku na terenu, a to su u klubu iz Novog Sada očigledno prepoznali u liku iskusnog, 33-godišnjeg Asmira, koji dolazi kao slobodan igrač, nakon što je u januaru raskinuo ugovor sa Vuhanom. U dresu kinsekog superligaša upisao je 27 ligaških nastupa i postigao četiri pogotka.

„Drago mi je da sam u Novom Sadu, u Vojvodini. Hvala ljudima iz kluba što su mi ukazali poverenje. Siguran sam da ću iskustvom i kvalitetom da pomognem klubu da zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve. Kada je reč o poziciji u timu, mogu da igram i zadnjeg veznog, koji je malo ofanzivniji. Sve zavisi za šta se opredeli trener i od njegove ideje kako da uđe u utakmicu, ali mogu da pomognem i ofanzivno i defanzivno. Pogledao sam par utakmica Vojvodine dok sam bio u Kini, radi se o kvalitetnom timu koji je planski kombinovan. Poznajem dosta budućih saigrača, igrao sam protiv mnogih više puta“, izjavio je Asmir Kajević na promociji.

Predsednik Vojvodine Dragoljub Zbiljić izrazio je zadovoljstvo zbog dogovora sa Kajevićem i najavio još tri pojačanja do kraja prelaznog roka.

„Krenuli smo u pregovore sa Kajevićem pre mesec dana i sad smo uspeli da ga vratimo u srpski fudbal. Trebao nam je iskusan igrač na toj poziciji, koja nam je jako važna i verujem da ćemo da zajedno ostvarimo ambicije, kako evropske, tako i u prvenstvu i da napravimo iskorak. Mogu da se pohvalim da sam dobio mnogo poziva za intervju prethodnih dana. Ovo je prva sezona da nema prevelike buke u klubu, sve se dešava u tišini, Vojvodina je finansijski stabilan i organizaciono sređen klub. Osim Kajevića, očekujemo još tri, maksimalno četiri potpisa i to će biti tim za narednu sezonu. Takođe, očekujemo i da dva, tri igrača odu“, rekao je Dragoljub Zbiljić.

Kajević je iz Čukaričkog prošle godine otišao u Vuhan, a prethodno je dve godine nosio dres švajcarskog Ciriha, sa kojim je osvojio trofej Kupa. Seniorsku karijeru je započeo u BSK Borči.

Iz Vojvodine su nedavno najavili četiri nova pojačanja, a praktično je sve dogovoreno i sa štoperom Đorđem Crnomarkovićem, koji uskoro treba da ozvaniči saradnju sa novosadskom Starom damom.


tagovi

Asmir Kajević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara