(Star sport)
(Star sport)

Vošin psihološki obrt u ključnom trenutku

Vreme čitanja: 3min | pon. 18.03.24. | 15:02

Pred odlazak na reprezentativnu pauzu Stara dama se podigla i vezala het-trik pobeda

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Jeste krenulo loše, do ivice nerava dovodili su Novosađani navijače u prva četiri kola prolećnog dela sezone, nisu znali za trijumf, ali ukoliko nastave u ritmu koji su uhvatili u prethodna tri meča i produže trijumfalni niz, vrlo brzo će se zaboraviti pomenuta neuverljiva izdanja.

Izabrane vesti

Često je trener Božidar Bandović, kojem se drmala klupa posle četiri kola bez trijumfa, ponavljao da mu je potrebna jedna pobeda koja će preokrenuti dešavanja i da će na tim krilima Vojvodina napraviti pobednički niz. Pobeda je došla čudesno, kada je u dubokoj nadoknadi vremena talentovani Lazar Jovanović srušio Voždovac na "Karađorđu" (2:1). Usledio je i novi trijumf na strani nad IMT-om (3:1), te veoma važno treće slavlje u nizu protiv Novog Pazara u subotu u Novom Sadu (1:0).

Voša se probudila u poslednji čas i nije dozvolila da prespava proleće, te ispusti voz za Evropu.

Čini se da se Stara dama značajno podigla na psihološkom planu, što je krucijalna stvar pred naredne izazove u borbi za evrovizu. Trenutno su Novosađani bodovno izjednačeni sa petoplasiranim Čukaričkim i samo su na bod zaostatka za kragujevačkim Radničkim 1923, koji je na četvrtom mestu. Moraće navijači i ove sezone da se oproste od trećeg mesta – to je bio cilj na početku sezone – iako se često potencira da Vojvodina mora da se etablira kao treći klub u državi. Realnost je da TSC odudara u odnosu na ostale ekipe i zasluženo je iza beogradskih večitih. Nema dileme da će se u Srpskoj Atini, posebno imajući u vidu kako je krenuo drugi deo sezone, i te kako zadovoljiti četvrtom, pa čak i petom pozicijom (poslednja vredna Evrope), uz ambiciju da se napadne trofej Kupa.

Lale su u uvodnim mečevima imale problem na psihološkom planu da zadrže vođstvo. Kaznila ih je na premijeri Mladost iz Lučana i u nadoknadi vremena stigla do boda u Novom Sadu (1:1), potom je usledio poraz u Kragujevcu od Radničkog 1923 (1:2), onda remi na „Karađorđu“ sa Spartakom (0:0), te podela bodova u Ivanjici s Javorom (2:2). Upravo je u tom susretu na videlo izašao problem mentalne snage ekipe, koja je uspela da ogromni kapital od 2:0, stečen u 60. minutu, prokocka za samo desetak minuta nastavka. Čak su Novosađani na kraju mogli da ostanu praznih šaka. Bio je to neobjašnjiv pad u igri, ali su iznova u taboru Vojvodine uveravali javnost da dolaze bolji dani. I baš kada se činilo da će Voždovac barem deo plena da odnese sa „Karađorđa“, desio se gol mladog Jovanovića za prvu pobedu i vrlo moguće prelomni momenat za nastavak sezone. Vratilo se tada samopouzdanje i vera igračima Vojvodine, pa na reprezentativnu pauzu odlaze u dobrom raspoloženju, posle tri vezane pobede što Voši nije pošlo za rukom još od 2020. godine.

Ako ovako nastavimo, nema razloga za brigu“, poručio je trener Bandović vidno zadovoljan posle pobede nad Novim Pazarom, jednim od konkurenata u borbi za Evropu, koji sada za Novosađanima kasni pet bodova.

Bilo je propusta u igri Vojvodine i u u ove tri utakmice u kojima su ostvarene pobede (protiv Voždovca su se ozbiljno mučili, IMT-u dopustili da se u finišu vrati u život, Pazarci nisu realizovali opasne kontranapade, a Voša kuburila s realizacijom sve do 85. minuta i pogotka Njegoša Petrovića), ali je bilo više pozitivnih stvari, posebno u ofanzivnom delu. Stvorili su izabranici Božidara Bandovića pregršt šansi i da je realizacija bila bolja, mogli su da ostvare i ubedljivije trijumfe. Najvažnije za novosadskog superligaša je da uvećava bodovni saldo i da je ekipa u povoljnom psihološkom momentumu.

Možda fudbalerima Vojvodine i ne odgovara reprezentativna pauza u trenucima kada su krenuli uzlaznom putanjom, ali na stručnom štabu je da je iskoristi na pravi način i što bolje spremi ekipu za predstojeće izazove. A imaće dobre šanse Lale da produže trijumfalni niz i u narednom kolu, kada gostuju fenjerašu Radniku. Potom im do kraja osnovnog dela šampionata sledi derbi sa Čukaričkim u Novom Sadu, gostovanje Železničaru u Pančevu, te vojvođanski derbi sa TSC-om kod kuće.


 



tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara