Vojvodina (©Starsport)
Vojvodina (©Starsport)

Vošin strah od pobede

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.03.24. | 09:07

Novosađani ponovo ispustili kapital od dva gola prednosti, pa i dalje nemaju trijumf u ovoj kalendarskoj godini

Mnogo glavobolje za sve na "Karađorđu"... Počeo je odavno prolećni deo sezone Mozzart Bet Superlige, ali Vojvodina je i dalje u zimskom snu i nikako ne uspeva da se trgne. Neosporno je da Stara dama poseduje kvalitet za mnogo bolje rezultate, ali subotnji remi u Ivanjici s Javorom (2:2) pokazao je da Novosađani nemaju problem sa igrom i taktikom, koliko sa mentalitetom.

Poprilično neshvatljiv pad u igri pri vođstvu od 2:0 skupo ih je koštao, pa ni posle četiri runde nastavka prvenstva Novosađani nemaju pobedu. Deluje kao da se Voša plaši trijumfa, te sa ekipom valja ozbiljno poraditi na psihološkom planu i jačanju samopouzdanja.

Izabrane vesti

Potpunu kontrolu utakmice su Lale imale u prvom poluvremenu, koju su krunisale pogotkom (to je ono što im je nedostajalo protiv Spartaka u prethodnom kolu – 0:0), potom iz kontranapada početkom drugog poluvremena duplirali prednost, a onda doživeli neverovatan pad koncentracije od 60. minuta (VAR je tada priznao pogodak Andrije Radulovića). Ogroman kapital od 2:0 izabranici Božidara Bandovića prokockali su za samo 12 minuta, kada je na semaforu zasijalo 2:2. Ivanjičani koji su u prvom delu bili prilično inferiorni, potom početkom drugog perioda primili novi gol, kao da su osetili da su gosti uplašeni od eventualne pobede i odlučili su da to iskoriste. I uspeli su u svojoj nameri: ekspresno su se vratili u život golom Radivoja Bosića, posle čega se Lalama uvukao strah u kosti, pa je Javor jak nalet materijalizovao preko veoma raspoloženog Lazara Mićića (strelac i asistent).

Govorio je trener Stare dame Božidar Bandović da njegovoj ekipi nedostaju samo golovi, ali izgleda da se prevario. Ovom timu nedostaje i mirnija glava, jer je evidentno da Novosađani imaju problem na psihološkom planu da do kraja završe započeti posao. A to nikako ne bi smelo da im se dešava ukoliko nastoje da se etabliraju kao treći klub u zemlji. I nije to što se desilo u Ivanjici ništa novo, već dolazi kao nastavak onog što se Vojvodini dešavalo i u jesenjem delu sezone Mozzart Bet Superlige. Dovoljno je setiti se susreta sa Železničarom iz Pančeva u Novom Sadu, kada su Lale takođe vodile sa 2:0 do 60. minuta, a onda dozvolile rivalu da se vrati u meč i odnese deo plena (2:2). A bilo je slično i pre toga protiv Radničkog iz Niša na "Karađorđu". Vodila je tada Stara dama takođe sa 2:0, očekivali su svi na stadionu da rutinski reši pitanje pobednika, a onda su se Novosađani uplašili od pobede, dozvolili Nišlijama da izjednače, pa su na kraju teškom mukom stigli do trijumfa golom Bolingija. A moglo je lako da se desi da u takvoj situaciji izgube dva ili sva tri boda...

Verovali su mnogi u Srpskoj Atini da se ekipa u međuvremenu stabilizovala, da je preležala te dečje bolesti, ali očigledno Vojvodina treba da poradi na prvo na mentalnom planu, pa tek onda na taktičkom. Očigledno to treneru Bandoviću nije pošlo za rukom, jer i kada Stara dama prikaže kvalitetno izdanje (protiv Spartaka i u prvom poluvremenu protiv Javora), opet ne može da dođe do trijumfa. Četiri kola prolećnog dela sezone i samo tri osvojena boda je katastrofalan učinak za renome kluba kakav je Vojvodina, koja ovih dana proslavlja 110. rođendan. Još ako se imaju u vidu izuzetno visoke ambicije novosadskog superligaša, najblaže rečeno sezona je otvorena očajno. Želeli su Novosađani da napadnu i treće mesto, a sad im visi i peta pozicija, poslednja vredna evroscene. 

Pitanje je šta će biti na "Karađorđu" narednih dana, ali moguće su i neke radikalne promene i šok terapije. Šta god da bude, jasno je da ovom timu treba neko ko može da promeni mentalitet. A on trenutno, na žalost navijača Stare dame, nije pobednički. 


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara