Rodrigo Vilka (©NUFC)
Rodrigo Vilka (©NUFC)

Voždovac doveo pojačanje iz Njukasla

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.23. | 10:28

Rodrigo Vilka na pozajmici

Sa Sent Džejma Parka na krov tržnog centra Stadion. Nije šala, a videćemo koliki je kvalitet, mada – zvuči primamljivo. Rodrigo Vilka, ofanzivni fudbaler Njukasla, do kraja sezone nastupaće na pozajmici u Voždovcu.

Vilka ima 24 godine, profesionalnu karijeru je počeo u Deportivo Munisipalu u rodnom Peruuu, a 2020. je za obeštećenje od 250.000 evra prešao u Njukasl. Tamo doduše nije odigrao ni minut za prvi tim, ali je iskustvo sakupljao među rezervistima. Jednu sezonu proveo je na pozajmici u Donkasteru, još jednu u Universitariju.

Izabrane vesti

No, opet je igrač sa premijerligaškim pedigreom što ponosno ističu u Zaplanjskoj.

Dolazi nam fudbaler koji je zvanično član engleskog premijerligaša. Uspostavili smo kontakt sa Njukaslom i na bazi te saradnje Rodrigo će provesti godinu dana kod nas na pozajmici. Igra na poziciji levog krila i ’desetke’ i dolazi da pojača konkurenciju u našem timu s obzirom da smo tu bili u deficitu“, kaže sportski direktor Bojan Leontijević.

Zadovoljan je i sam Vilka, mada je jasno da se transfer iz Premijer lige u Mozzart Bet Superligu ipak može smatrati kao korak unazad u karijeri.

Imao sam sastanke sa predsednikom i trenerom koji su me ’naterali’ da poželim da dođem u Voždovac. To je divan klub u lepom gradu, sa mnogo mladih igrača koji žele da naprave ozbiljne karijere. Ja sam već stekao određeno iskustvo, prošao sam kroz dobre i loše momente i sada time želim da doprinesem ekipi da ostvari što bolje rezultate. Posvećenost, trud i vredan rad je nešto što sam uvek pružao i što od mene i sada može da se očekuje“, rekao je Vilka.



tagovi

fk voždovacRodrigo VilkaLetnji prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara