Voždovac ponovo tvrd orah za Pazarce, bez golova na debiju Damira Čakara

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 21:17

Završeno je miroljubivim rezultatom, iako je bilo vatrometa izvan stadiona na početku, ali i na terenu neposredno pred odmor, kada je uzburkane strasti sudija Novak Simović kaznio sa četiri žuta kartona iz cuga, po dva na obe strane - 0:0

Na debiju Damira Čakara pred pazarskom publikom, ali i u Mozzart Bet Superligi, Novi Pazar i Voždovac odigrali su 0:0. Prvi put je meč Novog Pazara ove sezone završen najnepopularnijim rezultatom.

Četa iz Zapljanske ulica pokazala se opet kao tvrd orah, a Pazar je bez standardnih defanzivaca na levoj strani, štopera Milana Joksimovića i beka Filipa Kljajića, nije je savladao ni 10. put u nizu.

Izabrane vesti

Najvatreniji navijači domaćina stacionirani na severnoj tribini u nekoliko navrata klicali su doskorašnjem šefu struke Vladimiru Gaćinoviću, ne zaboravljajući njegov doprinos u prvih 15 kola, tokom kojih je Novi Pazar bio i lider prvenstvene trke.

Završeno je miroljubivim rezultatom, iako je bilo vatrometa izvan stadiona na početku, ali i na terenu neposredno pred odmor, kada je uzburkane strasti sudija Novak Simović kaznio sa četiri žuta kartona iz cuga, po dva na obe strane.

Slobodan Stanojlović ugrozio je goste u dva navrata blizu penaltika, ali je ciljao pored desne stative nakon akcije Miloša Mijića i Bojice Nikčevića u sedmom minutu, a pored leve 12 minuta kasnije, kada ga je pronašao Mijić.

Čakarova družina je mogla do vođstva i u 43. minutu. Iz brze akcije po osvojenoj lopti kapitena Stefana Lončara, najbolju šansu da zatrese mrežu Miloša Krunića sa oko 10 metara propustio je Andrija Majdevac.

Gosti su postavili jak blok sa trojicom u sredini, nakon čega su Miloš Pantović i posebno Mihajlo Nešković, pozicionirani odmah iza najisturenijeg Borisava Burmaza, ugrožavali momke u poslednjem bedemu Plavih.

Dva puta je tukao Marko Ivezić, posle kreacije Neškovića i Pantovića. U 25. minutu je izblokiran, a pokušaj glavom u 31. minutu, kojem je prethodio centaršut Stefana Hajdina, završio je pored gola. Potom se iz drugog plana ubacio Marko Mijailović, ali nije bio dovoljno precizan iskosa sa oko 18 metara.

Velika nevolja zadesila je Pazarce u finišu prvog poluvremena. Povredio se levi štoper Slavko Damjanović, a Čakar je bio prinuđen da ga menja od starta nastavka, iako na klupi za rezerve nije imao nijednog defanzivaca. Stoga je Lončar zaigrao kao štoper, ustupivši mesto u manevru Miljanu Momčiloviću.

Domaćin je ambiciozno otvorio drugo poluvreme, sa brzim pretnjama Mijića iz slobodnjaka, Slobodana Rubežića glavom posle kornera i Nikčevića, posle još jednog ubacivanja iz ugla.

Veliku priliku u 64. minutu propustio je Nikčević, koji je počeo i neuspešno završio brz napad iniciran lošim ispucavanjem Krunića. Neprijatno gostima bilo je i sedam minuta docnije, ali nije iskorišćen upotrebljiv centaršut Mustafe Mujezinovića.

Opet su korneri podgrejali atmosferu ispred gola Voždovca. U 72. minutu Rubežić je glavom pogodio Mijailovića, kada su mnogi videli loptu u Krunićevoj mreži, a isti igrač okušao se i u 76. minutu.

U finišu još uzbuđenje na oba dela terena. Šut Lončara sa preko 30 metara u korner je skrenuo Krunić, a stativa je spasila Filipa Kljajića nakon šuta Danila Teodorovića iz šesnaesterca. U 90. minutu ponovo je bez rezultata završio pokušaj Rubežića. Ostalo je 0:0.

NOVI PAZAR – VOŽDOVAC 0:0 (0:0)

Stadion: Džaizkon arena.

Gledalaca: 3.000

Sudija: Novak Simović.

Žuti kartoni: Rubežić, Pešukić, Lončar (Novi Pazar), Purtić, Pantović, Hajdin, Mijailović, Nešković (Voždovac).

NOVI PAZAR (4-1-4-1): Kljajić 6,5 - Pešukić 6, Rubežić 7, Damjanović 6 (46. Mujezinović 6), Zimonjić 6 – Lončar 6,5 – Nikčević 6,5 (82. Gavrić -), Mijić 6,5, Islamović 6, Stanojlović 6 (46. Momčilović 6,5) – Majdevac 6.

VOŽDOVAC (4-3-2-1): Krunić 6,5 - Mijailović 6, Đorđević 6, Milović 6, Hajdin 6 (65. Nikić 6) - Ajdinović 6 (60. Jočić 6), Ivezić 6,5, Purtić 6 - Pantović 6, Nešković 6,5 - Burmaz 6 (75. Teodorović 6,5).

Igrač utakmice: Slobodan Rubežić (Novi Pazar).


tagovi

Damir ČakarFK Novi Pazarfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara