Erling Haland (Foto: Reuters)
Erling Haland (Foto: Reuters)

Vratio se Haland, doneo Dortmundu golove i prvo mesto u Bundesligi (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 16.10.21. | 17:26

Ajntraht poražen kod kuće od Herte, Lajpcig nije uspeo da slavi protiv Frajburga u gostima

Surova terenska dominacija i potpuna kontrola - u tom maniru je Borusija preslišala Majnc u Dortmundu, te bar na 24 sata, dok Bajern ne okonča svoj meč sa Leverkuzenom, preuzela čelo tabele Bundeslige. Doduše, u svom stilu su Milioneri uspeli sebi da zakomplikuju posao u završnih nekoliko minuta, tokom kojih su morali da strepe za osvajanje čitavog plena. Koncentracije u sudijskoj nadoknadi nije ponestalo, pa su golovi kapitena Marka Rojs i rekovalescenta Erlinga Halanda bili dovoljni za trijumf u 8. kolu - 3:1.

Vratio se Haland na teren i nastavio tamo gde je stao pre povrede mišića. Krajem septembra i početkom oktobra propustio je mečeve protiv Menhengladbaha i Augzburga, zatim i utakmice reprezentacije Norveške, ali je povratak na teren obeležio osmim i devetim prvenstvenim golom, nastavivši da bilduje individualnu statistiku. Brojke kažu da posle šest bundesligaških utakmica ove sezone već ima devet pogodaka i četiri asistencije.

Izabrane vesti

Međutim, nije počelo od Norvežanina, već od Nemca. Nije se igralo ni tri minuta kada je Rojs unutar šesnaesterca sačekao odbitak, uhvatio dropkik, te levom, slabijom nogom poslao bombu u mrežu Zentnera.

Nisu izabranici Marka Rozea dozvolili rivalu gotovo nikakvu šansu da poravna rezultat do odlaska na odmor, a sredinom poluvrmena bili su blizu dupliranja vođstva preko Tomasa Menijea. Gospodarili su terenom Zignal iduna parka do polovine meča, nisu bili tako dominantni u posedu kada je duel nastavljen, ali ih to nije sprečilo da desetak minuta po startu drugog dela praktično zatvore utakmicu.

Posle igranja rukom Vidmera u šesnaestercu, sudija je uz pomoć VAR-a pokazao na belu tačku, a Haland se iz sve snage stuštio ka lopti i onemogućio Zentneru da sačuva gol iako ju je zakačio. Stativa u 66. minutu nije dala Humelsu da se upiše u strelce, kao što čuvar mreže domaćih Kobel nije dozvolio Nijakateu da smanji na 2:1 desetak minuta kasnije.

Govor tela Milionera sugerisao je da žele još koji gol, ali pobedi se u zube ne gleda. Iako su žuto-crni od gotovog napravili veresiju u finišu utakmice i propustili šansu da prvi put od starta sezone upišu prvenstvenu pobedu bez primljenog gola. Jedno nesigurno ispucavanje Kobela i smušena reakcija Akanžija kumovali su golu Burgharta za 2:1. Međutim period od 88. minuta plus još pet nadoknade nije bio dovoljan gostima da se izbore za bod. I ne samo to. Kako su dobili gol, na sličan način su vratili poklon. Džud Belingem je ukrao loptu i namestio Halandu situaciju iz koje ovaj gotovo ne ume da pogreši.

Znalo se da Ajntrahtu protiv Herte neće biti lako, ali nakon pobede protiv Bajerna iz prethodnog kola, očekivao se znatno jači otpor Filipa Kostića i drugova. Umesto toga, utisak je da je berlinski klub poprilično rutinski slavio na Dojče bank parku, iako rezultat 1:2 to ne potvrđuje.

Povela je Herta posle sedam minuta preko Ritera, pa do kraja poluvremena pretila u još dva navrata u kojima je glavni protagonista bio Kšištof Pjontek. Ono što Poljaku nije pošlo za rukom, uspeo je nakon sat vremena igre Ekelenkap. Gonzalo Pasijensija je petnaestak minuta pre kraja smanjio na 2:1 sa bele tačke, ali umesto da igrači Ajntrahta "poginu" za eventualni bod, do kraja meča golu je bila bliža Herta.

BUNDESLIGA - 8. KOLO

Petak

Hofenhajm - Keln 5:0 (1:0)

/Bebu 31, 49, Baumbartner 51, Gajger 74, Poš 87/

Subota

Borusija Dortmund - Majnc 3:1 (1:0)

/Rojs 3, Haland 54pen, 90+4 - Burghart 88/

Ajntraht - Herta 1:2 (0:1)

/Pasijensija 78 - Rihter 7, Ekelenkam 63/

Frajburg - Lajpcig 1:1 (0:1)

/Vo-Jenong 64 - Forsberg 32pen/

Grojter Firt - Bohum 0:1 (0:0)

/Losila 80/

Union Berlin - Volfzburg 2:0 (0:0)

/Avonji 49, Beker 83/

18.30: (1,55) Borusija Menhengladbah (4,40) Štutgart (6,50)

Nedelja

15.30: (4,90) Bajer Leverkuzen (4,30) Bajern (1,70)

17.30: (2,45) Augzburg (3,15) Arminija Bilefeld (3,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Marko RojsErling HalandBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara