Kristijano Ronaldo (©AFP)
Kristijano Ronaldo (©AFP)

Vreme saudijske dominacije! Al Nasr skinuo krunu Marokancima, sprema se finale Ronaldo vs Sergej

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.08.23. | 19:40

Portugalac na dva meča od prvog trofeja posle dve godine

Nisu to trofeji kojima će neko da se diči u Evropi, ali u arapskom svetu imaju posebno težinu. Ipak govorimo o Kupu arapskih klupskih šampiona, koji nam je danas pokazao da fudbal u Saudijskoj Arabiji istinski raste posle stotina miliona uloženih u pojačanja. Nogu je povukao Kristijano Ronaldo, koji kao da je konačno uhvatio zalet, pa je trećim golom u poslednje tri utakmice pogurao Al Nasr do pobede od 3:1 nad Radža Kazablankom i sebe doveo u situaciju da ga dve utakmice dele od prvog trofeja posle dvogodišnje suše.

Portugalac je poslednji pehar podigao u sezoni 2020/2021 kada je kao igrač Juventus osvojio Kup i Superkup Italije. Potom je igrao za Mančester junajted, ali je otišao pre no što je tim osvojio Liga kup, u prvoj sezoni na Bliskom Istoku Al Nasr je prvenstvenu trku završio iza Al Itihada, ali sada mu konačno pred očima titra srebrnina.

Izabrane vesti

I to ne bilo koja, jer poslednjih godina u arapskom svetu dominirali su timovi sa severa Afrike, iz Maroka, Tunisa, Alžira. Saudijci na pehar čekaju od 2005. kada je baš Al Itihad bio na pobedničkom postolju. A sada su uspeli da savladaju aktuelnog šampiona. Ronaldo je načeo rivala, a potom su pogađali Sultan Al Ganam i nekadašnji fudbaler Fulama Seko Fofana.

Uz pomenutu trojica neka istinski poznata imena u svetu fudbala, pre svih Sadio Mane, koji je bio uz Ronalda kada je gol proslavljao svojim čuvenim skokom uz povik: Siu! Bii su tu i Aleks Teljes, Marcelo Brozović… Sasvim dovoljno da poremete ravnotežu u arapskom svetu.

Da sve bude još lepše po šeike sa džakovima petrodolara, oni će u polufinalu imati bar još jednog predstavnika, jer Al Hilal Sergeja Milinkovića Savića, Rubena Nevesa i Malkoma čeka boljeg iz duela još jednog saudijskog kluba Al Šababa sa Al Vahdom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ronaldov Al Nasr će na igračku Al Šortu. A onda možda u finalu – Ronaldo na Sergeja. Sudeći po snazi timova to bi bilo i najrealnije.

Sad je vreme saudijske dominacije. Ronaldo je uostalom u grupnoj fazi tresao mreže i egipatskog velikana Zamaleka, a pre toga i Monastira iz Tunisa.


tagovi

Kristijano RonaldoAl NasrRadža KazablankaMarokoMaroko 1Saudijska ArabijaSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara