Zagreb slavi, Dinamo izbacio Betis! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.02.24. | 20:40

Veliki rezultat Modrih

Ne ide Dinamu dobro u hrvatskom šampionatu, silni kiksevi značajno su mu umanjili šanse da odbrani tron (trenutno je treći, iza Rijeke i Hajduka), ali kada je Evropa u pitanju, Modri su i dalje najbolji reprezenti komšija. Nakon velikog trijumfa na Benito Viljamarinu pre sedam dana (1:0), Zagrepčani su odigrali 1:1 sa Betisom na Maksimiru i priredili jedno od većih iznenađenja u plej-of rundi.

Ovo je treći put u ovom veku da najtrofejniji hrvatski velikan igra u osmini finala nekog evrokupa, što će se i te kako osetiti na klupskom koeficijentu. Napokon, došao je i toliko čekani revanš Špancima, jer 2022. u istoj ovoj fazi Lige Evrope izbacila ga je Sevilja, dok je godinu dana pre toga, doduše u četvrtfinalu LE, bolji bio Viljareal.

Izabrane vesti

Betis je imao prednost zahvaljujući pogotku Sedrika Bakambua iz 38. minuta. Lepo je po boku prodro Aitor Ruibal, ubacio na petarac, a iskusni napadač poreklom iz Konga, koji je stigao ove zime u Sevilju, petom smestio loptu u mrežu.

Evo kako je to izgledalo:

Činilo se u tim momentima da četa Manuela Pelegrinija može do preokreta, do još jednog gola, ali ispostavilo se da desetkovani nisu mogli više. Falili su čileanskom stručnjaku pre svih Isko, Pecelja, Bartra, Fornals, Gvido Rodrigez, Jusuf Sabali...

Dinamo je do gola vrednog prolaska među 16 stigao u 59. minutu. Arber Hodža je prošao po krilu, ubacio u srce petarca, a tamo se na pravom mestu našao Japanac Takuro Kaneko i praktično sa dva metra ćušnuo loptu u mrežu.

Dinamo je uz taj izjednačujući pogodak imao i stativu Bruna Petkovića, zatim jedan dobar njegov pokušaj iz slobodnog udarca, ali i penal koji je nakon pregleda snimka arbitar ipak poništio.

Sve u svemu, ovakav Betis nije zaslužio više. Zagrepčani na osnovu svega prikazanog u ovih 180 minuta treba da budu u osmini finala.

Podsetimo, žreb za narednu rundu je već sutra, a Dinamo može na Lil, Makabi Tel Aviv, Viktoriju Plzenj, Klub Briž, Aston Vilu, Fjorentinu, PAOK i Fenerbahče, ekipe su koje su kao prve svojim grupama direktno prošle u osminu finala.

Prvi mečevi iduće faze na programu su već 7. marta. Revanš susreti sedam dana kasnije.

LIGA KONFERENCIJE - PLEJ-OF ZA OSMINU FINALA

Sreda

Gent - Makabi Haifa 1:1 (0:1), prvi meč 0:1

/Sek 69ag - Pjero 4/

Četvrtak

Bode - Ajaks 1:1 (0:1), prvi meč 2:2 posle produžetaka 1:2

/Berg 83 - Brghujs 34, Tejlor 114/

Dinamo Zagreb - Betis 1:1 (0:1), prvi meč 1:0

/Kaneko 59 - Bakambu 39/

Ludogorec - Servet 0:1 (0:1), prvi meč 0:0

/Konja 6/

Ajntraht - Union Sen Žiloaz u toku

Ferencvaroš - Olimpijakos u toku

Legija - Molde u toku

Slovan Bratislava - Šturm u toku

DIREKTNO U OSMINI FINALA

- Lil

- Makabi Tel Aviv

- Viktorija Plzenj

- Klub Briž

- Aston Vila

- Fjorentina

- PAOK

- Fenerbahče

*** žreb za osminu finala zakazan je za petak, 23. februar


tagovi

Liga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara