Zahović napustio Maribor: Neko drugi je odlučio ko će biti šampion Slovenije!

Vreme čitanja: 2min | uto. 29.05.18. | 18:40

Posle 11 uspešnih godina nekadašnji reprezentativac rešio da kaže dosta

Zlatko Zahović napustio je fudbalski klub Maribor posle 11 godina provedenih na funkciji sportskog direktora. Legendarni slovenački reprezentativac na ovakav potez odlučio se dva dana nakon poslednjeg kola prvenstva u kojem je Olimpija osvojila titulu šampiona.
“Stvar je jasna. Ne želim da budem deo problema, već rešenje. U ovom trenutku nisam srećan u klubu i postoji samo jedna opcija. Tačno je da su odnosi unutar Maribora daleko od idiličnih, ali daleko od toga da su loši. Jednostavno, previše stvari se izdešavalo i bilo je raznih interpretacija. Ja sam profesionalac“, naveo je Zahović, a prenose slovenački mediji.

On je demantovao i da su jedan od razloga za odlazak ponude iz inostranstva.
“Nije bilo nikakvih ponuda, ne bi me ni zanimale. Smatram da imam previše potencijala koji ovde više ne mogu da ostvarim. Neću sukobe. Znam da je bilo dosta dezinformacija u poslednje vreme, a ja nisam od ljudi koji žele da bilo kome ’kradu hleb’. Jedna priča je gotova, a pamtiću samo lepe stvari“

Izabrane vesti

Prokomentarisao je Zahović na kraju i dramatičnu završnicu slovenačke lige.
“Čestitam celoj ekipi jer se borila do poslednjeg trenutka i sudijskog zvižduka. Stvarno sam ponosan na njih. Navijači su svesni da je ekipa dala maksimum, ali je neko drugi odlučio ko će da bude šampion. Ali, siguran sam da ova ekipa Maribora ima veliki potencijal“, zaključio je Zahović.

Kao direktor Maribora on je učestvovao u osvajanju sedam titula prvaka Slovenije, odnosno po četiri kupa i superkupa. Takođe, za to vreme Maribor je po dva puta učestvovao u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope.

Ipak, u poslednje vreme Zahović se našao u centru pažnje zbog sukoba sa novinarima, ali i nekim igračima Maribora.

Foto: Action images


tagovi

Zlatko Zahović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara