Georgijević u dresu Voždovca protiv Danila Pantića i Milana Mitrovića prošle sezone
Georgijević u dresu Voždovca protiv Danila Pantića i Milana Mitrovića prošle sezone

Zahuktava se Parni valjak: Dejan Georgijević se vraća u Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.01.19. | 10:47

Pozajmica uz mogućnost otkupa od Mađara

Nije mogla lepša rođendanska čestitka da stigne Dejanu Georgijeviću ovog 19. januara od sazananja da e pred povratkom u – Partizan. Nekadašnji napadač crno-belih, koji nikad nije dobio šansu u prvom timu, figurira kao realna, pristupačna i po svemu sudeći ostvariva opcija za jačanje konkurencije u špicu crno-belih.

U pitanju je 25-godišnji centarfor Ferencvaroša, na insistiranje sportskog sektora kluba iz Humske 1 trebalo bi da dođe na jednogodišnju pozajmicu, a ukoliko zadovolji kriterijume šefa stručnog štaba, Zorana Mirkovića, saradnja bi bila uobličena otkupom ugovora, imajući u vidu činjenicu da je papirima „vezan“ za Mađare do juna 2021.

Izabrane vesti

Očekuje se da Dejan Georgijević tokom stigne u Beograd i zaduži opremu Parnog valjka pre polaska zu Tursku, na centralni deo pripremnog perioda. Njegov zadatak biće da pomogne Rikardu Gomešu u navali, s obzirom da je internacionalac sa Zelenortskih Ostrva poneo najveći teret tokom jeseni, a da Nemanja Nikolić nije klasičan špic, već dejstvuje malo povučenije. A baš je realizacija, posebno u mečevima sa rivalima iz lanjskog plej-ofa, bila jedna od boljki Partizana...

Nikola Aksentijević, Andrija Živković, Nikola Ninković i Dejan Georgijević

Zato je angažovan Musa Ndžai, pregovara se sa Tokmakom Ngueom, obojica Afrikanaca sa norveškim pasošem, trebalo bi da donesu probojnost po boku, dok se očekuje da, uz Gomeša, za realizaciju bude zadužen upravo Georgijević. Ovdašđnjim ljubiteljima fudbala poznat uglavnom iz perioda kad je nosio dres Voždovca (12 golova za dve sezone), a onim koji pasionirano prate crno-bele još iz vremena kad je Aleksandar Stanojević bio šef struke.

U jesen 2011 ga je, samo nekoliko meseci po dolaslu iz Zemuna, kao talentovanog špica vodio na prijateljsku utakmicu sa rumunskim Petrolulom u Rumuniji, a kasnije je bio priključen pripremama prvog tima za vreme trenerskog mandata Marka Nikolića. U prvom slučaju je bio mlad za seniorski fudbal, u drugom je trpeo zbog žestoke konkurencije (Lazović, Škuletić, Kojić), pa je posle staža u Teleoptiku prešao u Spartak, put ga je zatim vodio u Inđiju, pa Voždovac, da bi na insistiranje nemačkog trenera Tomasa Dola, pre godinu dana potpisao za Ferencvaroš u poslu vrednom 200.000 evra.

Za Mađare je odigrao samo osam utakmica (dva gola), ali je kuburio i sa povredama, pa bi ponovo fudbalski mogao da živne u Humskoj.

FOTO: MN Press


tagovi

FK PartizanDejan Georgijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara