Milovanović (© Star sport)
Milovanović (© Star sport)

Zavadili se Kosanović i Sivić, a Neško pominje Panteliju i Pikasa: Nije imao ni za patike, vreme ga pregazilo, soli pamet svima

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.06.23. | 08:00

„Jedan je od retkih trenera koji čak ni sa Crvenom zvezdom nije uspeo da osvoji ništa“, dodaje aktuelni strateg Mladosti

Stala je lopta, nisu polemike. U srpskom fudbalu vazda se nešto dešava. Ovoga puta negativno, esnafski neprikladno, pošto su se zavadili – treneri.

Obično govore kako bi trebalo da se drže zajedno, a Milorad Kosanović i Tomislav Sivić, prethodni i aktuelni strateg Mladosti iz Lučana, sporečkali su se na stupcima Sportskog žurnala i inicirali uključivanje još jednog, doduše, u poslednje vreme ne toliko aktivnog, ali čoveka koji se i dalje smatra najuticajnijoj figurom u superligašu iz Dragačeva, Nenada Milovanovića.

Izabrane vesti

Sve je počelo tako što je Sivić, podsećajući da je na klupu seo posle Kosanovića, apostrofirao kako je kad je dolazio u Lučane pročitao intervju prethodnjog trenera i da mu je malo nedostajalo da se okrene na izlazu sa „Miloša Velikog“ i vrati nazad...“, zatim i kako je promenio stil: „da ne radimo što i prethodnici, jer ćemo proći slično“.

Dan kasnije posredstvom Žurnala mu je replicirao Kosanović:

Ćutanje je najčešće pametnije i neretko razgovetnije, pogotovo kad ostvariš „istorijski uspeh“. Nego, šta je sa Kolubarom i njenim utakmicama. Nek’ se preispitaju: zašto je samo Kolubara platila ceh. Mnogo je klubova učestvovalo u tome, zajedno. A, o njima se ne priča, ne piše. I, ne mogu sad da se prave važni. To što rade sramota je srpskog fudbala. Čovek koji je dosad oteran iz 102 kluba priča priču. Ćuti i radi kad te ne dira niko. Drž’ se Neška Milovanovića, pametni ste obojica“.

Na ove reči iskusnog stratega reagovao je Nenad Milovanović, koji suštinski vodi klub.

Cenio sam tog čoveka, ali da ga nismo smenili Mladost bi direktno ispala iz lige, ne bi ni baraž igrala. Veći nerad nisam sreo u životu. Možda on više zna fudbala od Nenada Milovanovića, ali njega je vreme pregazilo. Poslednji bod je uzeo krajem prošlog veka iz vremena Pantelije“, slikovit je Milovanović u nedeljnom izdanju Žurnala. „Bruka i sramota šta čovek sebi može da dozvoli i na šta da padne. Došao je u Lučane, nije imao ni patike. Dva para smo mu kupili. Sramota je da ni licencu nije obnovio. Nijedan klub nije dužan da treneru plaća licencu, valjda se svaki stručnjak edukuje za sebe!? Vodio je sastanke i uoči utakmice se obraćao igračima koje nije stavio u tim. Ej, sastaviš tim i umesto starterima obraćaš se 14. igraču. O čemu se radi tu? Crtao je po tabli kao Pikaso, pitao me igrač: Razumete li vi ovaj crtež?“ Šta da mu odgovorim...“

Podseća Nenad Milovanović kako se suzdržao da prethodnom treneru uzvrati na prvo oglašavanje u javnosti kad je napustio klub posle samo dve utakmice.

Nisam hteo da odgovaram Kosanoviću tada iz poštovanja prema njegovim godinama i zbog mira koji nam je bio neophodan u borbi za opstanak. Sad je dara prevršila meru. Šta je on, dežurni kritičar koji se javlja uvek kad izgubi reprezentacija, Zvezda, Partizan ili neki treći klub? Šta je Kosanović napravio u životu da bi svima solio pamet? Pusti nas čoveče, troši novac koji si ni za šta dobio od Mladosti. Nije mi jasno kako takva trenerska veličina nije dobila posao u svojoj sredini. Kako u Novom Sadu takvog radnika i stručnjaka niko da se seti? I kako tako fudbalskoj veličini račun da bude u blokadi da ga i izvršitelji jure? Uživajte, gospodine Kosanoviću, u penziji i pustite nas da uživamo u svojim uspesima“, dodao je MIlovanović.

Tu nije kraj. Završnu reč imao je Tomislav Sivić.

Želeo bih da se izvinim vremešnom gospodinu iz Novog Sada, jer ga nisam prozvao nigde, to su sve bile njegove reči. Kad već priča o ćutanju ne znam zašto nije iskoristio tu mogućnost, jer je jedan od retkih trenera koji čak ni sa Crvenom zvezdom nije uspeo da osvoji ništa. Ne znam na koja 102 kluba dotični misli. Gde god da sam bio imao sam rezultate, za razliku od njega, koji ih je imao samo u Kini“, istakao je trener Mladosti iz Lučana.



tagovi

Mladost LučaniMozzart Bet SuperligaNenad MilovanovićTomislav SivićMilorad Kosanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara