Završeno: Jan Zomer je novi golman Intera

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.08.23. | 20:57

Švajcarski golman posle šest meseci napustio Bajern

Vrlo je jednostavno za Jana Zomera. Iako ima 34 godine, iako je imao siguran ugovor u Bajernu, verovatno najveći u karijeri, minuti na terenu su mu važniji od novca. I zato mu nije bio problem da posle samo šest meseci, iako je bio standardan na golu nemačkog velikana, kaže „aufiderzen“.

Gotovo je, Jan Zomer je novi golman Intera. Potpisao je ugovor na dve godine, s opcijom da se produži na još jednu. Bajern je zaradio 6.000.000 evra na ime obeštećenja, jer je Švajcarac imao važeći ugovor.

Izabrane vesti

Međutim, Zomer nije želeo da u 34. godini bude rezerva. On je šansu u Bajernu dobio zbog teške povrede Manuela Nojera, a sada kada se nemački as vraća na gol, jasno je Švajcarcu da bi morao da se preseli na klupu, što nije želeo. Uostalom, tako je „rekao“ i Bajern u klupskom saopštenju.

Razumeli smo i ispoštovali želju Jana Zomera da potraži novi izazov u Interu, jer želi da bude broj jedan na golu na duži period. On nam je pomogao kada smo se našli u teškoj situaciji kada se Nojer teško povredio i želimo da mu se zahvalimo na posvećenosti. Želimo mu sve najbolje i mnogo uspeha“, rekao je Jan-Kristijan Dresen, direktor Bajerna.

A, novi golman Intera se već obratio navijačima iz klupskih prostorija milanskog velikana.

„Ovaj transfer mi mnogo znači, čini me ponosnim. Mnogo je legendarnih golmana koji su igrali ovde. Jedva čekam da obučem dres Intera i da zaigram pred navijačima. Ono što mogu da im poručim je da sam srećan i ponosan što ću braniti boje Intera i ne mogu da dočekam da ih vidim sve na stadionu, da osetim veliku moć koju donose na njega“, rekao je Zomer.

Mesto na golu Intera ostalo je upražnjeno odlaskom Andrea Onane u Mančester junajted.


tagovi

Jan ZomerInterBajern MinhenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara