Igrači Trabzona (© Reuters)
Igrači Trabzona (© Reuters)

Zimus ga pogodio zemljotres, sad je najlepša priča Turske: Hataj gubio od 88. minuta, pa dobio golom pojačanja iz Šefilda

Vreme čitanja: 3min | pon. 25.09.23. | 21:25

Od 0:2 do 3:2

Postao je Edin Džeko kapiten Fenerbahčea čim je stigao u Istanbul, status je opravdao golovima, jer zahvaljujući njegovom učinku žuto-plavi vode trku sa Galatasarajom, njegov imenjak samo na drugom kraju Turske se postarao da Trabzon oživi posle početnog zastakikivanja. U pitanju je Edin Višća koji je protiv Kasipmaše bio asistent, u derbiju sa Bešiktašem strelac, pogodio je i na gostovanju Hataju i taman kad se činilo da je pogurao ekipu Nenada Bjelice ka komotnoj prednost svedoči je kako se odbrana gostiju raspada i dozvoljava autsajderu da za 25 minuta režira veleobrtu – 3:2.

Iako je do završnih 18 minuta imao kapitalno vođstvo Trabzon nije uzeo ni bod, čime je propustio priliku da spoji tri pobede koje bi ga lansirale na treću pozciju na tabeli prvenstva Turske. Ovako je kiks Rizea sa Sivasom ostao neiskorišćen, a Galata i Fener usamljeni na vrhu, da se bore za prvo mesto. A odmah posle Rizea je – Hataj! Možda i najlepča priča od početka tamošnje Superlige.

Izabrane vesti

Što im društvo ne pravi Trabzon sam je kriv. Imao je kontrolu utakmice i zaboravio na ponekad čudne nadoknade u Turskoj. U prošlosti je u dosta situacija postizao golove posle 90, a sad je najpre primio jedan u 88, pa još jedan u sedmom minutu nadoknade  i tako dopustio Hataju da ga pretekne na tabeli, pa je klub iz grada pogođenog raznornim zemljotresom početkom 2023. sad pri vrhu. Četvrti! Malo ko se tome nadao, pošto jue posle elementarne nepogode zimus maltene rasformirao tim i nije se takmičio do kraja sezone.

Onda je ekipa bivšeg reprezentativnog golmana Volkana Demirela napravila novi tim i on sad deluje spremno da izvede preokret protiv daleko jačih. U junaka Hataja izrastao je Fisajo Dele Baširu, Nigerijac pristigao letos iz Šefild Venzdeja, koji se pokazao kao sjajno pojačanje, jer na uvodnih šest utakmica ima četiri gola i asistenciju. Upravo njegov pas u završnici omogućio je nestašnom Didije Lamkel Zeu da poravna, a onda i taj hitac vredan velikog slavlja.

Ako za za utehu Višći, od ponedeljka je suvlasnik rekorda koji kaže da je stranac koji je postizao golove protiv najviše različitih ekipa na teritoriji nekadašnje Otomanske imperije. Hataj mu je bio 27. žrtva od 2011. kad je stigao iz Železničara. Do poslednje utakmice šestog prvenstvenog kola nikad u pređanjih pet mečeva nije naudio Hataju, ali sad jeste.

Mada, posle toga je Hataj naudio njemu.


TURSKA 1 – 6. KOLO

Petak

Gazijentep - Istanbul 2:0 (0:0)

/Draguš 74, Ajeti 90+1/

Subota

Pendik - Karagumruk 1:1 (1:0)

/Romero 45+2 - Ejserik 90/

Rize - Sivas 1:1 (1:1)

/Varešanović 35 - Saiz 7/

Antalija - Samsun 2:0 (2:0)

/Jezekel 10, 18/

Bašakšehir - Galatasaraj 1:2 (0:1)

/Duboa 64 - Zijeh 42, Ikardi 50pen/

Nedelja

Ankaragudžu - Konja 1:1 (1:1)

Bajić 3 - Oguz 27/

Bešiktaš - Kajseri 2:1 (0:0)

/Abubakar 56, Okslejd Čemberlen 62 - Mane 47/

Alanja - Fenerbahče 0:1 (0:1)

/Kahvedži 43/

Kasimpaša - Adana Demir 2:1 (1:0)

/Kara 25, 51pen - Erdogan 80pen/

Ponedeljak


Hataj – Trabzon 3:2 (0:1)

/Rivas 72, Lamkel Ze 88, Dele Bašir 90+7 – Višća 44, Onuaču 62/





tagovi

HatajTrabzonTurska 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara