Živimo novu fudbalsku revoluciju: Ruben Neves prodat Arapima za 55.000.000, čekaju se Verati, Kulibali, Gundogan, Kutinjo...

Vreme čitanja: 3min | ned. 18.06.23. | 18:29

Kante će biti predstavljen tokom iduće nedelje, ponude i za Ziješa, Ramosa, Mendija, dvojicu Hrvata

Počelo je sa Karimom Benzemom, nastavlja se jako! Baš jako! Francuski napadač, odavno je poznato, neće biti jedina zvezda koja će tokom ovog leta stići na Bliski istok, međutim malo ko je očekivao da će Arapi tako brzo krenuti u tako opsežnu akciju.

Otuda ovog popodneva imamo novu bombu. Možda neće da odjekne snažno kao kada je postalo jasno da će u Saudijskoj Arabiji zaigrati aktuelna Zlatna lopta svetskog fudbala, no vrlo jasno nam govori da je misija etabliranja tamošnje lige kao jedne od najatraktivnijih na svetu u punom jeku. Englezi mediji javljaju, svi odreda prenose: Ruben Neves (26) postaće tokom iduće nedelje i zvanično novi igrač Al Hilala, najvećeg i najpopularnijeg saudijskog kluba.

Izabrane vesti

Portugalski vezista dugo se dovodio u vezu sa Barselonom, ali usled velikih pproblema koje Katalonci imaju sa finansijama dva kluba nisu uspela da se dogovore. U međuvremenu, stigla je basnoslovna ponuda s istoka. Za igrača kome ugovor ističe kroz 12 meseci, Al Hilal je ponudio - pazite sad - 55.000.000 evra?!

Verovatno i sami šokirani onim što vide, čelnici Vulverhemptona obavestili su igrača, a ovaj kada je saznao za detalje oko ličnih uslova očito lako zaboravio i Barselonu i sve druge evropske opcije. Posao je ugovoren prilično brzo, potvrđen maltene od strane svih relevatnih sportskih medija, tako da možemo da konstatujemo kako je i prva premijerligaška zvezda 'pala na saudijske milione'.

Još se nisu pojavile informacije koliko će Neves zarađivati po godini, međutim nema sumnje da se radi o bezobrazno velikim ciframa, imajući u vidu godine ovog momka i ponude koje je imao.

Možda Rubenu Nevesu manjka ambicije, ali novca će nakon ovog poteza imati sasvim dovoljno da obezbedi nekoliko kolena iza sebe...

Al Hilal, kao 'saudijski Real Madrid', nije imao uspeha sa svoja prva dva pika i sada je izgleda rešen da radi ubrzano i da dodatno preplaćuje. Ne želi da mu se događaju novi neuspesi za pregovaračkim stolom.

Možda nisu uspeli da slome Lionela Mesija (odbio milijardu i 200 miliona za dve godine), potom ni Luku Modrića (odbio 600 miliona za tri godine), pa su se okrenuli nekim manjim zverkama koje bi usled novonastale situacije mogle opasno dobro da profitiraju.

U najkraćem, Al Hilal je bacio oko Marka Veratija i poslao mu zvaničnu ponudu (čekamo cifre), a mete su još Kalidu Kulibali i Ivan Perišić. Govorimo, razume se, samo o imenima što su procurila u javnost i o poslovima koji su još daleko od realizacije.

S tim da ovo potonje nemojte dva puta da ponoviti...

U najužem krugu kandidata za trenera nalaze se Seržo Konseisao i nekadašnji brazilski selektor Tite, dok je u poslednja 24 sata napravljen značajan napredak u ubeđivanju Ilkaja Gundogana da krene put Rijada. Nemac je čak sam rekao da za njega postoje samo dve opcije:

"Ili ostajem u kod Pepa Gvardiole, ili idem u Al Hilal"...

E sad, to je samo jedan klub. Opasno su se tokom vikenda razmahali i ostali. Primera radi, Al Nasr, za koji igra Kristijano Ronaldo, navodno je ugovorio dolazak Vilijama Karvalja (31) iz Betisa. Obeštećenje se ne pominje. Plata za tri godine trebalo bi da iznosi 30.000.000.

Daleko veća operacija biće kupovina Hakima Ziješa. A ona je na pomolu...

Podsetimo, Al Itihad, u čijem dresu ćemo od jeseni gleadti Benzemu, sve je utanačio sa Engolom Kanteom. Iskusni vezista kome je istekao ugovor sa Čelsijem dobiće za dve godine oko 200.000.000 evra. On je tokom dana uspešno prošao lekarske preglede i već od sutra možemo da očekujemo prve fotografije u žuto-crnom dresu.

Četvrti saudijski velikan - Al Ahli, bacio je udicu Serhiju Ramosu. Takođe, započeo je konkretne pregovore sa golmanom Eduarom Mendijem iz Čelsija.

Al Itifak daleko je od renomea pomenutih klubova, ali ima želju (a očito i sredstava) da se 'omrsi'. Sa njegove adrese ponude su otišle Ivanu Rakitiću, Filipeu Kutinju i treneru Stivenu Džerardu.

Među svim tim imenima još dva koja su rekla ne saudijskom izobilju. U pitanju su Rijad Marez i Antoan Grizman.

Valjda je sada svima jasno, epicentar nove fudbalske revolucije je - Bliski istok!


tagovi

Ruben Neves

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara