Zlatni Zvezdin dečak: Joveljiću 100.000 evra u prvoj godini! Traži se obeštećenje od minimum 5.000.000!

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.03.19. | 08:18

Supertalentovani napadač danas produžuje ugovor sa crveno-belima do 2023. godine

Rukovodstvo Crvene zvezde nastavlja da blindira aktuelni tim dugoročnim ugovorima. Navijači kluba sa Marakane su u stanju euforije dočekali vest da će Marko Marin uskoro staviti paraf na vernost srpskom šampionu do 2021. godine. Međutim, to nije jedina novost koja će obradovazi zvezdaša.

Odgovorni iz Ljutice Bogdana odlučili su da blindiraju zlatnog dečaka kluba Dejana Joveljića. Supertalentovani napadač danas će produžiti ugovor sa matičnim klubom do juna 2023. godine.

Izabrane vesti

Bio je 19. septembar 2017. godine kada je Crvena zvezda odlučila da ponudi poboljšani ugovor dečaku iz Bijeljine. On je tada produžio vernost do 2021. godine, ali će uskoro dobiti novu povišicu.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Dejan Joveljić će posle pet golova u superligaškoj konkurenciji dobiti ugovor koji mu u prvoj godini donosi zaradu od 100.000 evra. Za svaku narednu sezonu u crveno-belom dresu predviđen je progresivni ras.

Do sada Joveljić je kao Zvezdin profesionalac zarađivao 60.000 evra godišnje.

Iako nije u ovoj sezoni imao značajnu minutažu, te je odigrao samo deset prvenstvenih utakmica, Joveljić je možda i igrač sa najvećom tržišnom vrednošću u Zvezdi. Razumljivo, obzirom da su brojni inostrani klubovi spremni da ulože novac u talente sa ovim prostora. O tome svedoći i izvesna prodaja Joveljoćevog klasića, Alekse Terzića u Fjorentinu.

Upravo zbog bolje polzne osnove u potencijalnim pregovorima sa zainteresovanim timovima, čelnici Crvene zvezde odlučili su se da nagrade Dejana Joveljića. Teško je očekivati da će strelac pet ovosezonskih golova za Zvezdu, ostati na Marakani do 2023. godine.

Brojni klubovi već obigravaju oko Joveljića, tim pre što je skrenuo pažnju na sebe igrama u Ligi šampiona mladih, kada je tresao mreže Napolija, PSŽ-a i Liverpula. Svesni su u Zvezdi da će uskoro biti na slatkim mukama, i da će neko od evropskih klubova poslati ponudu za Joveljića. Na Marakani su spremni za pregovore, ali očekuju da će na prodaji mladog cntarfora inkasirati najmanje pet miliona evra. Možda i više, obzirom da se očekuje da Joveljić u finišu sezone dobije značajniju minutažu i „nabliduje“ statistiku.

KADIZ NUDIO TRI MILIONA EVRA

Leta prošle godine španski Kadiz je poslao ponudu tešku tri miliona evra za Joveljića. Većalo se u Zvezdi, ali je za Španiju otišao negativan odgovor, uz obrazloženje da biser najvećeg srpskog kluba ne može da bude prodat drugoligašu.

Ove sezone Joveljić je odigrao dva meča u Ligi šampiona (u Napulju i Beogradu protiv PSŽ-a). Dres seniorskog tima oblačio je ukupno 16 puta i postigao sedam golova.

(Foto Sztar Sport)


tagovi

Dejan Joveljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara