www.fulhamfc.com
www.fulhamfc.com

Žoao Paljinja, prvo od očekivanih deset pojačanja Fulama ovog leta

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.07.22. | 11:39

Portugalac potpisao petogodišnji ugovor, Sportingu 22.000.000 evra

Da se mu se ne bi dogodio scenario kao u prethodne dve sezone provedene u Premijer ligi (ekspresan povratak u Čempionšip), Fulam će ovog leta morati ozbiljno da pojača igrački kadar, zbog čega je Marko Silva nezadovoljan što uprava na Krejven Kotidž mesec dana pre početka sezone nije dovela nijedno pojačanje. Ipak, jedno je upravo stiglo da makar malo oraspoloži portugalskog stručnjaka.

Iz domovine, konkretno iz lisabonskog Sportinga stigao mu je Žoao Paljinja! Reprezentativca Portugalije Fulam je Lavovima platio 22.000.000 evra uključujući bonuse i sa 26-godišnjim fudbalerom potpisao ugovor na pet godina.

Izabrane vesti

Veliko pojačanje za Silvu, imajući u obzir da je Palinja od osvajanja titule sa Sportingom redovan na spisku selektora Portugalije Fernanda Santoša, te da je odlučio da se zbog interesovanja londonskog tima zahvali Vulverhemptonu, ekipi koja prethodnih godina postala drugim dom portugalskih fudbalera.

"Premijer liga je uvek bila moj san, veoma sam srećan i Marko Silva je bio ključni faktor da dođem u Fulam. On me poznaje i zna moje sposobnosti vrlo dobro", rekao je Paljinja još sinoć, a onda na današnjoj promociji dodao:"Potpisao sam za veliki klub. Drago mi je što sam ovde. Ovo je bvelika prilika za mene, za moju karijeru, igrati u, prema mom mišljenju, najboljoj ligi na svetu."

Dovođenje defanzivnog veziste bilo je jedan od prioriteta direktora fudbalskih operacija u Fulamu Tonija Kana, jer Žan Mišel Seri napustio je klub po isteku ugovora, a zajedno sa njim sa Krejven Kotidža su po završetku sezone otišla još šestorica fudbalera. Pride, Silva ne računa Džoša Onomu, Entonija Nokarta, Ivana Kavaleira i Terensa Kongoloa, te je pripreme za narednu sezonu započeo sa desetoricom igrača ne računajući golmane.

Iz istog razloga Marko Silva se nada da će u prelaznom roku dobiti još makar toliko – deset. Paljinja je stigao, na ulaznim vratima je još Manor Solomon iz Šahtjora, pregovori se vode sa Arsenalom oko dolaska Bernda Lenoa, ponuda na adresu Mančester Junajteda za Andreasa Pereiru već je stigla, a pominju se i imena Erika Baija, Juventusovog Luke Pelegrinija i Milanovog Alesija Romanjolija...


tagovi

Žoao PaljinjaFulamLetnji prelazni rok 2022Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara