Bojan Zogović (©Starsport)
Bojan Zogović (©Starsport)

Zogović vraća trofej u Skadar

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.05.21. | 12:44

Vicešampion Albanije, Vlaznija, u ponedeljak od 19 časova igra u finalu Kupa Albanije protiv Skenderbega

Teuta će da predstavlja Albaniju u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Vlaznija, Partizani i Lači u Ligi konferencije. To ne može da se promeni, bez obzira na ishod današnjeg finala Kupa Albanije, u kojem će na stadion Er Albanija od 19 časova da se sastanu Skenderbeg i Vlaznija.

Za to je kriv sam Skenderbeg, kojeg je UEFA izbacila iz njenih takmičenja do 2028. godine zbog toga što je nameštao utakmice u Evropi. Sada pobeda u finalu timu iz Korče ne može da donese ništa osim trofeja u vitrinama.

Izabrane vesti

Skenderbeg je svoju titulu "večitog gubitnika" u Kupu Albanije skinuo 2018. godine, kada je poslednji put igrao u finalu. Bilo mu je to šesti put da se borio za trofej u tom takmičemju, a posle pet poraza napokon je uspeo da savlada Lači sa 1:0, golom iz penala u finišu meča.

19.00: (4,10) Skenderbeg (3,30) Vlaznija (1,88)

Osmostruki prvak Albanije, koji je sedam trofeja osvojio od 2011. do 2018. godine, posle kazne koju mu je izrekla UEFA pao je u drugi plan u domaćim takmičenjima. Ovu sezonu je završio tek na sedmoj poziciji na tabeli, za dva poena je izbegao da igra baraž za opstanak. Ipak, utisak bi mogao da popravi u kupu.

Prepreka do trofeja biće mu Bojan Zogović, 32-godišnji Beranin koji je najveći deo karijere proveo u srpskom fudbalu. Iskusni golman je u Vlazniju stigao prošlog leta iz Kolubare, a prethodno je branio u Srbiji za OFK Bačku, Metalac, Rad, Radnički iz Niša, Novi Pazar, Timok, Banat i Radnilčki iz Sombora. Za tim iz Lazarevca je zapravo branio na samo jednom takmičarskom meču, primio je u 1. kolu ovosezonske Prve lige četiri gola od Loznice u porazu sa 4:2, a ubrzo zatim je raskinuo ugovor i otišao u Albaniju. U inostranstvu je bio član Marsonije, Rijeke i azerbejdžanske Zire.

Zogović je nezamenjiv na golu Vlaznije, branio je na 40 mečeva pre ovog finala, a na 27 je sačuvao svoju mrežu. Još uvek nije primio nijedan gol u Kupu Albanije. Ipak, njegove sjajne odbrane nisu pomogle klubu iz Skadra da osvoji titulu, trofej je pripao Teuti. Novi prvak i Vlaznija su imali isti broj bodova, po 66, ali Teuta je bila bolja u međusobnim duelima, a imala je i nešto bolju gol-razliku.

19.00: (4,10) Skenderbeg (3,30) Vlaznija (1,88)

Skenderbeg i Vlaznija sastajali su se ove sezone četiri puta. Na čak tri meča je Zogović savladan po jednom, ali ekipa iz Korče nijednom nije trijumfovala. Tri puta je Vlaznija pobedila (2:0, 5:1 i 2:1), dok je jednom bilo 1:1. Vlaznija je ligu okončala sa četiri uzastopne pobede, sve bez primljenog gola, dok se Skenderbeg od prvenstva oprostio porazom u Tirani sa 3:1.

Pomenimo za kraj još i to da je Vlaznija trofejniji tim od Skenderbega, prvak Albanije je bio devet puta, dok večeras igra za svoj sedmi pehar u Kupu. Poslednji put šampion je bio 2001. godine, a u Evropi nije igrao od sezone 2011/12. Tada ga je iz kvalifikacija za Ligu Evrope eliminisao Tun u 2.kolu, pošto je prethodno u prvom bio bolji od Birkirkare sa Malte.

KUP ALBANIJE - FINALE

Ponedeljak

19.00: (4,10) Skenderbeg (3,30) Vlaznija (1,88)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

AlbanijaSkenderbegVlaznija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara