Žezus (©Reuters)
Žezus (©Reuters)

Žorž Žezus se nudi da bude selektor Brazila: Takav posao se ne odbija

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.12.22. | 12:41

„Radio bih sa najboljim fudbalerima na svetu“, kaže Portugalac

Čudo je napravio Žorž Žezus pre neku godinu kada je trenirao Flamengo. Osvojio je Portugalac sve što je mogao kako u Brazilu, tako i na južnoameričkoj fudbalskoj sceni. Zato je ostao i dalje kao jedan od vrhovnih autoriteta i najcenjenih stručnjaka u tamošnjoj javnosti.

S obzirom na to da je Titeova era gotova, završena neslavno, ispadanjem u četvrtfinalu Mundijala, Brazil traži novog selektora. I odmah je kao jedan od kandidata pomenut Žezus.

Izabrane vesti

Aktuelni trener Fenerbahčea je u razgovoru za Globo priznao da mu imponuje ta priča i dodao da ponudu Brazila nikada ne bi odbio.

Takav posao se ne odbija. Nijedan trener na svetu ne bi odbio Brazil. To bi bilo nešto za veliki ponos“, rekao je Žorž Žezus.

On je rečima dodatno pogurao sebe na listi kandidata.

Kad bih postao selektor, to bi bila prelomna tačka u mojoj karijeri. Imao bih mogućnost da radim sa najboljim fudbalerima na svetu. Brazilski igrači, što sam više puta govorio, najbolji su na planeti ne samo po kvantitetu, nego i po kvalitetu. Smatram da svaki selektor reprezentacije Brazila može da napravi dva podjednako jaka tima, koji bi bili šampion i vicešampion sveta“.

Žezus kaže da je neke druge reprezentacije odbio, ali da Brazil ne bi.

Kada sam otišao iz Benfike prošle godine imao sam dosta ponuda. Odbio sam nekoliko južnoameričkih reprezentacija. Imao sam ponude iz Engleske, od Evertona, ali sam se i njima zahvalio, jer sam ja trener koji se bori za osvaja titule, a ne poneku pobedu. Ne tražim samo klub, već pravi projekat. Tako su mi se neka vrata zatvorila, druga otvorila“, objasnio je Žezus, koji je sa Fenerbahčeom na prvom mestu turskog prvenstva posle 13 kola. 


tagovi

Žorž ŽezusFudbalska reprezentacija BrazilaKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara