Foto: AFP
Foto: AFP

Žoržinjo o Lampardu, kao nekad Lampard o Boasu: Preskočio je neophodno korake, nije bio spreman za ovaj nivo

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 18:16

"Došao je u klub u kojem je legenda, a da nije imao iskustva u drugim klubovima", rekao je vezista Čelsija

Gotovo puna tri meseca su prošla otkako je Frenk Lampard napustio klupu Čelsija. U međuvremenu se londonski tim stabilizovao pod Tomasom Tuhelom, narednog utorka će čak igrati i polufinale Lige šampiona, strasti su se stišale i Žoržinjo je odlučio da prokomentariše Lampardov odlazak, tek sada – tri meseca kasnije.

U razgovoru za ESPN, italijanski reprezentativac je istakao da je legenda Plavaca platila danak neuiskustvu, odnosno da je karijeru trebalo da gradi postepeno.

Izabrane vesti

"Gledajte, biću zaista iskren. Verujem da je, s obzirom na to da je bio legenda u klubu, preskočio neke neophodne korake pre nego što je prešao u veliki klub“, rekao je Žoržinjo za ESPN.

Lampard je Čelsi preuzeo leta 2019. godine, nakon što je sezonu pre Derbi Kaunti odveo do finala plej-ofa u Čempionšipu, u kojem je poražen od Aston Vile.

"Došao je u klub u kojem je legenda, a da nije imao iskustva u drugim klubovima. Mislim da je došao prerano, preskočio nekoliko koraka i nije bio spreman za posao na ovom nivou, da budem iskren", zaključio je Žoržinjo.

Zanimljivo, na vrlo sličan način je i Lampard govorio o Andreu Viljasu Boasu, i to dve godine nakon što je portugalski stručnjak dobio otkaz na Stamford Bridžu.

"Igrači nisu učestvovali u njegovom otpuštanju, igrao je svoje karte i nije upalilo. Ne znam da li je došao premlad ili je možda posao stigao prerano za njega", govorio je Lampard 2014, a onda i sam napravio istu grešku.


tagovi

Frenk LampardČelsiŽoržinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara