Žreb za EP mladih: Grupa smrti sa Italijom i Španijom, Hrvatima prete zvezde Sitija i Barse

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.12.20. | 17:53

Završni turnir se prvi put igra u dva termina, od marta do juna naredne godine

Srbija je predvođena selektorima Nenadom Milovanovićem i Ilijom Stolicom očajno odigrala prethodni ciklus, i propustila veliku priliku da nastavi kontinuitet dobrih rezulata kada je reč o reprezentaciji do 21 godine. Orlića neće biti na završnom turniru, koji je na programu naredne godine. I to prvi put u istoriji u dva teremina zbog situacije sa virusom korona.

Grupa faza, u kojoj će učestvovati 16 selekcija, biće odigrana u martu, dok je završni turnir počev od četvrtfinala na programu početkom juna.

Izabrane vesti

Danas su u Nionu izvučene grupe za EP mladih. Najviše vatre biće u grupi B. Žreb je spojio selekcije Italije i Španije, koje drže rekord kada su u pitanju titule u konkurenciji igrača do 21 godine. Oba tima su pet puta bila najbolja na Starom kontinentu. Pored Azurina i Crvene Furije, u toj grupi igraće još Slovenija i Češka Republika.

Vrlo zanimljivo društvo dobili su i Hrvati. Mlade Vatrene je do završnog turnira predvodio selektor Igor Biščan. Hrvatska će igrati u grupi D zajedno sa Portugalijom, Engleskom i Švajcarskom.

Engleska je jedan od favorita turnira, pošto će a Ostrvljane igrati momci sa važnom ulgom u Premijer Ligi. Najbolji igrač tima je Fil Foden, član Mančester Sitija. Tu su još Nelson iz Arsenala, Odoi iz Čelsija, Tom Dejvis iz Totenhema, kao i bek Hofenhajama Sesenjon.

Vrlo zanimljiv sastav ima i Portugalija. Glavne role su poverene Netu iz Vulverhemptona, kao i Rafelu Leu iz Milana.

Utakmice u grupama A i C igraće se u Mađarskoj, dok će selekcije iz B i D grupe biti u Sloveniji.

SASTAVI GRUPA EP ZA MLADE

GRUPA A: Mađarska, Nemačka, Rumunija, Holandija,

GRUPA B: Slovenija, Španija, Češka, Italija.

GRUPA C: Rusija, Island, Francuska, Danska.

GRUPA D: Portugalija, Hrvatska, Engleska, Švajcarska


tagovi

Evropsko prvenstvo za mlade - U21

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara