Unaj Emeri
Unaj Emeri

ZVANIČNO: Arsenal posle 22 godine imenovao novog trenera! Ugovor od 17.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.05.18. | 10:40

Unaj Emeri na Emirejtsu

Davno beše taj 22. septembar 1996. Arsen Venger je uz prisutnu dozu skepse među navijačima promovisan u šefa stručnog štaba. Niko nije mogao ni da nasluti, ali Francuz je u Londonu potrajao 22 sezone. I danas, 22 godine kasnije, Tobdžije su morale da se prisete kako izgleda kada treba javnosti predstaviti novog trenera.

Unaj Emeri je izabran!

Izabrane vesti

Sleduje mu ugovor na tri godine, vredan 15.000.000 funti, odnosno oko 17.000.000 evra.

Arsenal je podsetio da je Emeri u protekle dve sezone vodio Pari Sen Žermen, ali mu kao još važniju stavku u biografiji ističu tri uzastopne titule u Ligi Evrope dok je sedeo na klupi Sevilje.
Dokazani šampion”, uveren je najveći akcionar Sten Krenke da je Arsenal napravio pravi izbor.

Izvršni direktor Ivan Gazidis obrazlaže.
Unak kroz celu karijeru ima izvanredan niz rezultata, promovisao je neke od najtalentovanijih igrača Evrope i forsira uzbudljiv, napadački stil igre koji savršeno odgovara Arsenalu. Njegov vredan i strastven pristup, njegov osećaj za vrline i na i van terena čine ga idealnim čovekom da nas povede u budućnost”.

Gazidis dodaje i da je Arsenal sproveo obimnu potragu za Vengerovim naslednikom, da je analizirao snimke, podatke, da je sa svakim od kandidata na listi obavio intervjue, da se raspitivao i o njihovoj prošlosti, karakteru… I da je jednoglasno zaključio da je Emeri taj.

Krenke su na sastanku impresionirali Emerijevo poznavanje fudbala, energija, odlučnost i ljubav prema igri.
Njegovo poznavanje samog kluba, pa i igrača, ne samo naših, već u celoj Premijer ligi, pa i Evropi - impresivno. On deli našu viziju, da gradimo na temeljima koje je Venger postavio”.

I Emeri je uzbuđen.
Arsenal je širom sveta poznat po stilu igre, posvećenosti mladim igračima, fantatičnom stadionu, načinu kojim se upravlja klubom. Uzbuđen sam što mi je poverena odgovornost da otvorim ovo novo poglavlje u Arsenalovoj istoriji. Razgovarao sam sa Steno mi Džošom Krenkeom i jasno je da oni imaju velike planove za ovaj klub”.

Igračku karijeru proveo je uglavnom u Segundi. Trenersku je počeo 2005. u Deportivo Lorki. Vodio je i Almeriju, Valensiju, moskovski Spartak, na kraju i Sevilju i Pari Sen Žermen. Sada nešto sasvim drugačije. Za početak - prelazni rok! U Pari Sen Žermenu se on tu nije ni mnogo pitao. U Sevilji je radio odličan posao. Mada je uz sebe imao i sportskog direktora Monćija. Strašan je to tandem bio.

Prvo ime koje se sada pojavilo - Žan Mišel Seri iz Nice.


tagovi

Unaj EmeriLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara