Zvanično: Čelsijev mozak je Arsenalovo pojačanje za titulu, Belgijanca je “oterao” u Palas

Vreme čitanja: 2min | uto. 31.01.23. | 21:35

Ugovor na samo 18 meseci

Sanjao je Arsenal o bombastičnom januarskom pojačanju poput Mudrika ili Kaiseda, spremio je i veliki novac ali je morao da se zadovolji manje atraktivnim igračima. Ali ko zna, možda baš oni budu aduti u odsudnim bitkama za senzacionalnu titulu.

Umesto Mudrika, u napad je nedavno došao znatno jeftiniji Leandro Trosar, a danas je umesto Kiaseda kao pojačanje "u minut do 12" potpisan Žoržinjo.

Izabrane vesti

Nakon što je Brajton odbio dve ponude Tobdžija za Moisesa Kaiseda od kojih je druga iznosila 80.000.000 evra, Arsenal se okrenuo jeftinijem rešenju i angažovao dugogodišnjeg plejmejkera Čelsija.

Italo-Brazilac je poslednje četiri i po godine bio mozak Čelsijeve igre, igrao kod svakog trenera pa i kod Grejema Potera ali je odlučio da napusti klub. Ušao je u poslednjih šest meseci ugovora, nije bilo dogovora oko produžetka saradnje i Čelsi je na kraju pristao da zaradi nešto na njemu. Pripalo im je oko 13.500.000 evra na ime obeštećenja to i nije loše za igrač koji ima 31 godinu i ušao je u poslednjih šest meseci ugovora. Podsetimo, Čelsi je platio čak 57.000.000 evra za Žoržinja u leto 2018. godine kada ga je ukrao ispred nosa Mančester Sitiju… Žoržinjo je sa Plavcima osvojio sve moguće međunarodne trofeje (Liga šampiona, Liga Evrope, SP za klubove, Superkup Evrope) ali nijedan domaći pošto je izzubio čak pet finala kup takmičenja u Engleskoj.

Iako se spekulisalo da bi na leto mogao u Barselonu kao slobodan igrač, Žoržinjo je prihvatio izneneđujući poziv da pređe u redove gradskog rivala. Mikelu Arteti je bilo neophodno pojačanje u srcu veznog reda gde su standardni Granit Džaka i Tomas Parti. Alternativa Mohamed Elneni je povređen, dok mladi Belgijanac Albert Sami Lokonga nije dobijao veliku minutažu i poslat je večeras na pozajmicu u Kristal Palas.

Žoržinjo je sa Arsenalom potpisao ugovor na samo 18 meseci.


tagovi

ŽoržinjoZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Arsenal
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara