ZVANIČNO: Čelsijevo prvo pojačanje je čista petica

Vreme čitanja: 1min | sub. 14.07.18. | 13:29

Žoržinjo predstavljen, nosiće broj "5" na dresu

Čelsi - konačno!

Posle višenedeljne sage oko budućnosti Antonija Kontea Čelsi je u jednom danu potpisao dva izuzetno važna pojačanja! Posle Mauricija Sarija, istim putem krenuo je i Žoržinjo, čime je otpočela nova era na Stamford Bridžu. 

Izabrane vesti

Žoržinjov potpis je u znaku broja pet - ugovor je parafiran na pet godina, a na dresu će nositi broj "5". 
"Apsolutno sam oduševljen što sam u Čelsiju. Nije lako biti deo ovako velikog kluba, zato sam presrećan. Želim da pobeđujemo i zajedno napravimo nešto veliko", rekao je Žoržinjo po dolasku u klub. 

 Sari je tako dobio najvažnije pojačanje za narednu sezonu. Žoržinjo je na poziciji plejmejkera bio vitalni deo Napolijevog tima. Izuzetno je tehnički potkovan, igrač je koji diktira tempo igre i svojim završnim dodavanjima predstavlja spregu sa napadačima. Statistika kaže da nijedan igrač u Ligama petice nije imao više dodira s loptom kao Žoržinjo.

Zato je Žoržinjo izuzetno bitan šraf Sarijevog budućeg tima, jer se idealno uklapa u njegovu filozofiju igre visokog tempa, uz veliki posed lopte i svi na Stamford Bridžu nadaju se da će zajedno nastaviti ono što su započeli u Napulju.

Čelsi je za ovaj posao Napoliju platio 57.000.000 evra, a još 8.000.000 evropskih novčanica doći će kroz razne bonuse. Finansijski detalji Žoržinjovog ugovora nisu poznati, mada se nezvanično pominje suma od 4.500.000 evra godišnje. 

 


tagovi

ŽoržinjoLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara