Milan Gajić sa menadžerom Radetom Ćaldovićem
Milan Gajić sa menadžerom Radetom Ćaldovićem

Zvanično: Gajić je Zvezdina „dvojka“!

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.02.19. | 19:03

Parafiran ugovor na tri i po godine

Kao što je MOZZART Sport sinoć i najavio, Crvena zvezda je danas realizovala transfer Milana Gajića

Srpski defanzivac je danas prošao lekarske preglede, a pre nekoliko minuta je transfer i ozvaničen pošto je "prošla" sva papirologija između Crvene zvezde i Bordoa. Gajić je potpisao ugovor na tri i po godine i već sutra ujutro će se priključiti prvotimcima u Antaliji. Kao što je MOZZART Sport sinoć ekskluzivno najavio, Gajić dolazi kao slobodan igrač iz Bordoa uz uslov da Žirondincima pripadne 20 odsto od narednog transfera. Igrač će na Marakani zarađivati 30.000 evra mesečnou naredne tri i po godine. U novom klubu je zadužio dres sa brojem dva. 

Izabrane vesti

Gajić se tako posle tri i po godine vraća u Srbiju. U leto 2015. je prešao iz OFK Beograda u Bordo posle sjajnih izdanja u dresu Srbije a Mundijalitu na Novom Zelandu. Ipak, u Bordou nije ispunio očekivanja. Za tri i po godine je promenio petoricu trenera, a najbolje je igrao kod Vilija Sanjola u prvoj sezoni. Legendarni desni bek Francuske i Bajerna je odmah pružio priliku mladom Srbinu. Gajić je u debitantskoj sezoni upisao 12 mečeva u svim takmičenjima, devet u Ligi 1, ali je u drugom delu sezone proveo tri meseca van terena zbog povrede. U drugoj sezoni je dobio šansu i kod Guverneka, igrao na 14 prvenstvenih mečeva i još sedam u kup takmičenjima, ali je pred kraj sezone izgubio mesto u timu.

Prethodnu sezonu je počeo kao rezerva, imao i povredu ramena, upisao četiri meča u Ligi 1 kao starter, a onda je na polusezoni izgubio mesto i na klupi kada je došao Gustavo Pojet. Urugvajac uopšte nije pružao šansu Gajiću, a ništa se nije promenilo ni posle letošnje smene Pojeta i dolaska Erika Beduea. Gajić je ove sezone odigrao samo dve utakmice za Bordo. Jednu u prvom kolu prvenstva i jednu u kvalifikacijama za Ligu Evrope. U većini mečeva nije bio ni na klupi, samo četiri puta je dobio status rezerviste. Bilo je jasno da trener ne računa na njega i da će morati da promeni klub. 

Ove zime ga je želeo i Partizan, ali je na kraju Crvena zvezda dobila trku za Gajićev paraf. U Crvenoj zvezdi će pokušati da oživi karijeru koja je mnogo obećavala posle Mundijalita na Novom Zelandu. Slično kao u slučaju Srđana Babića koji je posle Mundijalita otišao u inostranstvo i skoro nestao sa fudbalske mape pre nego što je u Crvenoj zvezdi opet lansirao karijeru. Gajić je standardni reprezentativac i član prve postave mlade reprezentacije Srbije koju narednog leta očekuje EP u Italiji i San Marinu. 


tagovi

Milan Gajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara