Glazner (©Reuters)
Glazner (©Reuters)

Zvanično: Hodžson otišao, Glazner preuzeo Kristal Palas

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.24. | 18:32

Austrijanac prvi put u Engleskoj

Najavljivalo se danima da će Roj Hodžson završiti misiju u Kristal Palasu, najviše zbog lošeg zdravlja i to se danas dogodilo.

Orlovi iz Londona objavili su zvaničnu informaciju da je Hodžson, koji je od četvrtka bio u bolnici kada mu je pozlilo, a danas je izašao na kućno lečenje, otišao sa funkcije menadžera prvog tima.

Izabrane vesti

Ovaj klub je za mene poseban i mnogo mi znači, igrao je veliku ulogu u mom životu u fudbalu. Uživao sam ovde tokom šest sezona, imao sam priliku da radim sa igračima vrhunskog kalibra i sa članovima stručnog štaba sa kojima sam uživao svakog dana. Ipak, razumeo sam da zbog poslednjih dešavanja klub mora da razmišlja o budućnosti i zbog toga sam odlučio da odstupim, da bi klub mogao da dovede novog menadžera, kao što je i bilo planirano za naredno leto“, rekao je Hodžson, pored ostalog, u izjavi za sajt Kristal Palasa.

A, odmah posle toga stigla je i zvanična informacija da je novi menadžer Orlova – Oliver Glazner. Austrijski trener koji će prvi put u karijeri raditi van nemačkog govornog područja, pošto je do sada vodio Rid i LASK u domovini, te Volfzburg i Ajntraht u Nemačkoj.

Najveći Glaznerov uspeh je trofej Lige Evrope koji je u proleće 2022. osvojio sa Ajntrahtom.

„Veoma sam srećan što sam došao u Kristal Palas. Jedva čekam da počnem da radim sa talentovanim timom, da se upoznam sa navijačima i da osetim atmosferu na Selharst parku, o kojoj sam čuo mnogo toga“, poručio je Glazner.

Kristal Palas je posle 24 odigrane utakmice na 16. mestu tabele Premijer lige.



tagovi

Kristal PalasRoj HodžsonOliver Glazner

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara